Af - 18/08-15 17:45

Fitnesskonkurrencer hitter - men pas på jer selv, advarer bikini-atletFitnesskonkurrencer hitter - men pas på jer selv, advarer bikini-atlet

Flere end nogensinde før er tilmeldt årets debutantstævne hos Dansk Bodybuilding og Fitness Forbund, men det er ikke nødvendigvis alle, der kan klare presset, advarer tidligere atlet.

Bildstrecke im Grossformat »
Mette Lyngholm til sit første stævne - Debutantstævnet i 2013, hvor hun vandt sølv. - Man skal ikke vælge at stille op i en fitness-konkurrence for derefter at begynde at styrketræne. Det skulle gerne være den omvendte rækkefølge. Man skal gerne brænde for sporten, og ikke bare gøre det for at få opmærksomhed, siger Mette Lyngholm, som selv har dyrket gymnastik på højt plan det meste af livet. - I believe in hard work, not magic - skriver Mette Lyngholm på sin instragramprofil. - Mange piger troede, at jeg fik den form på et års tid. I virkeligheden har jeg dyrket gymnastik siden jeg kunne gå, og brugt fem år på styrketræning, inden jeg gik på scenen første gang, siger Mette Lyngholm. Mette Lyngholm stoppede sin bikini-fitness-karriere for nyligt. Hun synes, at hun har fået mange gode oplevelser med, men også at konkurrencerne blev hårdere og hårdere for hver gang hun stillede op. Og nu er der forhåbentlig plads til endnu flere søde sager, selvom Mette Lyngholm stadig bruger en stor del af sin tid på træning. Mette Lyngholm har på ingen måde fortrudt sin tid som bikini-fitness-atlet. - Jeg har lært mig selv rigtig godt at kende, og jeg ved hvordan min krop reagerer på forskellige typer kost og træning. Og så har det været en grænseoverskridende rejse, som har lært mig meget. Men hun råder alle til at tænke sig grundigt om, indne de kaster sig ud i det. - Bikini-fitness er en ekstremsport. Du bliver super presset både fysisk og på det mentale, siger Mette Lyngholm.

Maven skal helst ligne et vaskebræt, huden skal være gylden brun - og smilet skal være stort og hvidt - så er man klar til at gå på scenen til en af de populære fitness-konkurrencer.

Og det vil flere og flere danskere. Dansk Bodybuilding og Fitness Forbund melder at over 550 personer er tilmeldt deres debutantstævne - det er rekordmange.

Men det er ikke alle, der kan klare livsomvæltningen, der indebærer adskillige timer i fitnesscentret og en stram diæt, med oprejst pande, mener tidligere bikinifitness-atlet Mette Lyngholm.

- Mange piger har ingen idé om, hvor hårdt der er, når de stiller op. De er ikke klar over, hvor meget de skal ofre ud over de mange timer på kost og træning. Man skal dedikere al sin tid til det - og der kan godt ryge en kæreste eller veninde i svinget, hvis de ikke forstår det og bakker op, siger 26-årige Mette Lyngholm, som har haft sin daglige gang i fitnesscentret som personlig træner.

Fitness World overvåger dig: - Selvfølgelig er det grænseoverskridende
Fitness World overvåger dig: - Selvfølgelig er det grænseoverskridende

Derfor råder hun alle, der drømmer om at stille op i en fitness-konkurrence, til at tænke godt om inden.

- Man skal ikke vælge at stille op i en fitness-konkurrence for derefter at begynde at styrketræne. Det skulle gerne være den omvendte rækkefølge. Man skal gerne brænde for sporten, og ikke bare gøre det for at få opmærksomhed, siger Mette Lyngholm, som selv har dyrket gymnastik på højt plan det meste af livet.

Hun som selv stoppede sin bikini-fitness-karriere for nyligt. Hun synes, at hun har fået mange gode oplevelser med, men også at konkurrencerne blev hårdere og hårdere for hver gang hun stillede op.

- Bikini-fitness er sindssygt hårdt både fysisk og mentalt - og jeg er mættet nu. Der er grænser for, hvor hårdt man kan og skal presse sig selv og sin krop, lyder det fra Mette Lyngholm.

Kvinde til udviklingshæmmet: Det her er et motionscenter -ikke et mongolcenter
Kvinde til udviklingshæmmet: Det her er et motionscenter -ikke et mongolcenter

Hvis du går med en drøm om at blive fitness-atlet, har Mette Lyngholm tre råd for at du passer på dig selv, din psyke og din krop:

- Lad være med at sammenlign dig selv med andre og vær' stolt uanset din placering. Der er kun én vinder.

- Hvis du ikke er god nok form et par uger før stævnet, så kommer du det heller ikke af at bruge 'hokus-pokus-midler' til sidst. Stå ved din krop som den er.

- Vær' forberedt på at få fedt på kroppen igen efter konkurrencen. Du skal ikke være i konkurrenceform hele året rundt. Det er vigtigt at få sunde kalorier for at booste dit stofskifte og restituere ordenligt.


LÆS OGSÅ: Rihanna får sig en ny 'tuss' - denne gang en rigtig klassiker

LÆS OGSÅ: Sådan ser den perfekte kvindekrop ud: 18 lande – 18 vidt forskellige svar

LÆS OGSÅ: Proteinguru gør oprør: - Man kan godt være super fit uden en sixpack

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx