11/05-14 10:58; Opdateret: 11/05-14 12:18

LA: Løkkes største drøm er at blive statsministerLA: Løkkes største drøm er at blive statsminister

Liberal Alliance vil gerne hjælpe Lars Løkke med at gennemføre hans to betingelser for at blive statsminister.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hos Liberal Alliance tager de Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens udmelding om, at han ikke vil være statsminister for enhver pris, "rimelig roligt".

- Man skal ikke true med at gå, og man skal heller ikke true med at man ikke vil være det, som er ens største drøm. Det er helt sikkert, at Lars Løkke har én stor drøm, og det er at blive statsminister igen, siger partileder Anders Samuelsen til Ritzau.

Lars Løkke fjerner blikket fra topskattelettelser
Lars Løkke fjerner blikket fra topskattelettelser

- Den drøm glæder vi os til at hjælpe ham med at opnå - og vi glæder os endnu mere til at hjælpe ham med at føre en endnu mere liberal politik end den, han selv lægger op til. Det er ikke min ambition at pege på andre end ham, men man kan jo ikke tvinge ham til at blive statsminister.

Lars Løkke fortæller søndag i interviews med de tre store morgenaviser Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten, at han på afgørende punkter ikke vil bøje sig, hvis blå blok vinder næste valg.

De ultimative betingelser er, at "verdens største offentlige sektor" skal holdes i ro, og skatten for de lavestlønnede skal sættes ned.

LA: DF kan få grænsebom for afskaffelse af topskat
LA: DF kan få grænsebom for afskaffelse af topskat

- Vi vil meget gerne hjælpe ham med at få gennemført begge dele, men vi er bare mere ambitiøse, siger Anders Samuelsen.

Modsat kræver Dansk Folkeparti højere udgifter til offentlig velfærd, men Samuelsen frygter ikke, at blå blok vil få de samme "samarbejdsvanskeligheder" som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den røde regering ifølge den liberale politiker oplever.

- Dansk Folkeparti kan godt få en grænsebom, hvis vi får noget af vores politik gennemført. Og sådan kan vi finde fine kompromiser, siger han.

Samtidig erkender Samuelsen, at valgresultatet kan vise sig at gøre hans mening temmelig ligegyldig:

- Hvis Liberal Alliance ikke får de afgørende mandater, så er det fuldstændig ligegyldigt, hvad jeg siger. Men hvis vi derimod bliver tungen på vægtskålen, så må Lars Løkke finde sig i at blive trukket i en mere ambitiøs liberal retning.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx