Af - 17/08-15 22:10

Venstre: Vi kan jo ikke hive fem millioner syrere til DanmarkVenstre: Vi kan jo ikke hive fem millioner syrere til Danmark

De danske kommuner kan ikke tage imod flere flygtninge, så derfor er det ikke muligt at tage imod folk som den syrisk flygtning Mazen Farouk, som drømmer om et liv i fred i Europa, lyder det fra Venstre.

storybild

(Billede: Polfoto)

Metroxpress bringer i dag fortællingen om den 35-årige syriske flygtning Mazen Farouk, der drømmer om at nå til Holland og blive genforenet med sin forlovede.

DU KAN SE FEATUREN 'NU ER JEG FLYGTNING' HER.

Men drømmen om et åbent Europa er ikke mulig at realisere, forklarer Venstres integrationsordfører Marcus Knuth efter at have set featuren.

Skal vi hjælpe folk som Mazen?
- Det skal vi i det omfang, at vi kan. Men det er jo flere ting i det. Danmark er allerede et af de lande, som gør allermest for at hjælpe folk på flugt fra Syrien. Både med støtte til FN-programmet, men vi har også et meget omgangsrigt program, der hjælper folk i Syrien med nødhjælp og beredskabskorps. Men det sagt, så er der samtidig et maksimum for, hvor mange mennesker vi kan hjælpe i selve Danmark, siger Marcus Knuth og peger på, at et flertal af de danske borgmestre har meldt ud, at de ikke har plads til at huse flere flygtninge.

- 61 af vores borgmestre har sagt, at de ikke har flere nedlagte skoler, plejehjem og tomme boliger, hvor vi kan huse flygtninge. Vi er et af de lande, som set i forhold til vores størrelse, modtager allerflest flygtninge.

Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere
Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere

Hvad skal vi så gøre?
- Vi skal intensivere vores hjælp i nærområderne. Det er jo forfærdelige historier, vi hører, og man har jo lyst til at sige, at vi gerne vil hjælpe alle til en god tilværelse, men det er der simpelthen ikke muligt. Vi kan jo ikke hive fem millioner flygtninge til Danmark.

Mazen har arbejdet hele sit liv i Syrien, hvor han havde egen bolig og bil. Han siger direkte, at han ikke er kommet til Europa for at få penge, men at han ønsker at arbejde og leve et liv i fred med sin forlovede i Holland. Skal han ikke have lov til det?
- Hvis hans kæreste er i Holland, så har de jo regler for familiesammenføring. Men jeg ved bare, at vores system er så presset, og det er jo derfor, vi er gået til valg på, at vi vil reducere antallet, der komme til Danmark, men hjælpe mere i nærområderne. Det er det, den danske befolkning støtter op om.

Norge sætter pris på ekstra syriske flygtninge: 3,5 mia
Norge sætter pris på ekstra syriske flygtninge: 3,5 mia

Men det hjælper vel næppe Mazen, at vi vil hjælpe folk i nærområderne, når han nu vil til Holland?
- Nu taler vi jo her om et enkelttilfælde. Vi er nødt til at se på de store strømme, der kommer til DK. Vi vil gøre det nemmere at komme til DK, hvis du vel at mærke har et job. Men vi vil reducere det antal der kommer ellers. Heldigvis for de syriske asylansøgere, så kommer en del af dem med en god arbejdserfaring og uddannelse. Det er jo heldigt i den forstand, at det derfor bliver lettere at få dem ud på arbejdsmarkedet og integreret i Danmark. Det er jo også det, vi ser med den del af dem, der kommer fra Syrien, at de gerne vil ud på arbejdsmarkedet.

Hans forestilling om Europa er et sted, hvor man kender menneskerettigheder og ikke bliver sparket ud, når man banker på døren. Hvordan harmonerer det med, at I ikke synes, at han skal komme til Danmark?
- Det harmonerer fint, synes jeg. Vi handler klart i overensstemmelse med mennekerettighederne, og vi sender jo ikke nogen hjem til Syrien. Mig bekendt er der ikke noget EU-alnd, er der ikke nogen, der sender ham tilbage til Syrien. Når han kommer til Holland, vil han med stor sandsynlighed få opholdstilladelse. Vi kører bare en politik, der hedder, at vi hellere vil hjælpe i nærområderne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx