SF: Minister skal redegøre for om PET-folk køber prostitueredeSF: Minister skal redegøre for om PET-folk køber prostituerede

Justitsminister Karen Hækkerup (S) skal undersøge, om der er hold i Morten Storms påstand om, at PET-folk har brugt skattekroner på prostituerede i udlandet, mener flere politikere.

storybild

Morten Storm påstår i ny bog, at PET-agenter brugte skattekorner på at købe prostituerede i udlandet.

Morten Storms påstande om, at PET folk har brugt skattekroner på stripklubber og på at købe prostituerede på rejser, havner nu på justitsminister Karen Hækkerups (S) bord.

SF kræver en redegørelse, efter at metroxpress i fredags kunne fortælle om de alvorlige anklager, der bliver fremsat i bogen 'Morten Storm – my life inside al-Qaeda', som er skrevet af to CNN-journalister.

Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede
Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede

»Det er total uforenligt med rejser for det offentlige, at man køber sex. Og man må da slet ikke bruge statens penge på det - det må ministeren nu redegøre for,« siger retsordfører Karina Lorentzen (SF).

I bogen fortæller Morten Storm, der hævder, at han var agent for PET fra 2006 til 2012, at han var med på rejser i Barcelona, Bangkok og Lissabon med PET-agenter, hvor han hver gang ser dem købe prostituerede. Over for metroxpress uddyber han:

»Men jeg har faktisk også været på stripklubber og bordeller med PET-agenter i Jakarta og Nairobi før missioner. Hver gang har de betalt med kontanter eller deres firmakreditkort i Mola Consult, et PET-dækfirma, der altså er brugt til at købe prostituerede for skattepenge. Jeg var ærligt talt chokeret, fordi de var politifolk med diplomatpas,« siger Morten Storm.

Fire danske mænd efterlyst for terrortrusler
Fire danske mænd efterlyst for terrortrusler

Også Venstres Preben Bang Henriksen forventer, at ministeren 'tager affære, hvis der er noget om snakken'.

Tidligere operativ PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen skriver i en mail til metroxpress, at han aldrig har været så rystet i sine 41 år i politiet, hvis der er hold i påstandene.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra justitsministeren.

PET sagde nej til at beskytte eks-agent
PET sagde nej til at beskytte eks-agent

Morten Storm tæt på undsluppet terrorleder
Morten Storm tæt på undsluppet terrorleder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx