Af - 01/01-16 12:28; Opdateret: 11/02-17 10:54

Overrasket? Dette skal du IKKE spise med tømmermændOverrasket? Dette skal du IKKE spise med tømmermænd

Fed mad er måske lækkert dagen derpå, men det er ikke en mirakelkur mod tømmermænd.

Bildstrecke im Grossformat »

Fed ost er ikke nødvendigvis kuren til dine tømmermænd... Men det ser nu lækkert ud!

Denne artikel blev bragt første gang 1. januar 2016.


Når hovedet dunker her på årets første dag, gør vi desperate forsøg på at komme os over tømmermændene. Men i modsætning til hvad du måske tror, skal du ikke styrte ned efter fed junk food. Det fortæller tv-lægen Peter Qvortrup Geisling.

- Den sult, man oplever, når man vågner, kan være træls. Men man skal ikke gå efter at spise fed mad, hvis man vil komme sig over sine tømmermænd, siger han til metroxpress.

Derfor hedder det tømmermænd
Derfor hedder det tømmermænd

Maven er urolig nok i forvejen, og fed mad kan forværre kvalme. Og hvis man skal have et kostråd i baghovedet, handler det om salt.

- Det kan være en god idé at spise en smule salt, men ellers er kostråd faktisk ikke så vigtige. Hvis man har lyst, kan kan spise to hovedpinepiller hver sjette time og ellers gå en lang tur, siger tv-lægen.

Morgenfriske muslimer trækker i arbejdstøjet: Rydder op på Rådhuspladsen
Morgenfriske muslimer trækker i arbejdstøjet: Rydder op på Rådhuspladsen

Reparationsbajeren
Et andet fix kan være den berømte reparationsbajer, som kan føles lindrende dagen derpå. Og hvis du kan få hældt en øl i halsen, så virker det rent faktisk.

- Øllen fjerner nogle af abstinenserne ved at hæmme dannelsen af giftstoffer. Men det er vigtigt kun at drikke en enkelt, siger Peter Qvortrup Geisling.

Bliver tømmermændene værre, når du blander vin og øl? Få svaret her
Bliver tømmermændene værre, når du blander vin og øl? Få svaret her

Moralske tømmermænd
Det er ikke kun de fysiske tømmermænd, der kan hærge kroppen efter en våd nat i byen. Noget andet, som kan få dig til at have det dårligt dagen efter, er nemlig moralske tømmermænd. Disse kan opstå, hvis man 'virkelig har kludret i den' aftenen forinden, forklarer Peter Qvortrup Geisling.

- Man kan simpelthen få det fysisk skidt, hvis man eksempelvis har lagt an på naboens kone. Og det kan man også gå og have det dårligt over. Og så er det med at få sagt det, og få sat ord på det, siger han.


LÆS OGSÅ: Denne simple plan giver færre tømmermænd

LÆS OGSÅ: De her typer alkohol giver færrest tømmermænd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx