Af - 17/02-14 21:18

K om unges farlige drukleg: Jeg vil ikke være barnepige for sådan nogle tosserK om unges farlige drukleg: Jeg vil ikke være barnepige for sådan nogle tosser

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, kan kun ryste på hovedet af unge danskere, der på nettet udfordrer hinanden i den farlige drukleg 'neknomination'.

storybild

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, kan kun ryste på hovedet af unge danskere, der på nettet udfordrer hinanden i den farlige drukleg 'neknomination'. (Billede: Polfoto)

- Det her er simpelthen for dumt, og jeg fatter ikke, hvad der får folk til at gøre det, siger De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, til nyheden om, at unge danskere på Facebook i stor stil praktiserer den farlige drukleg 'Neknomination', hvor de udfordrer hinanden til at drikke eller som senest; at tage hårde stoffer.

Farlig drukleg tager ny drejning: Nu udfordrer unge hinanden med kokain
Farlig drukleg tager ny drejning: Nu udfordrer unge hinanden med kokain

- Det her er udelukkende folks eget ansvar. Det er ikke noget, staten skal forbyde eller blande sig i. Som ungt menneske må man simpelthen være i stand til at tænke sig om, før man laver noget så tåbeligt som at sidde på Facebook og tage stoffer. Jeg vil ikke være barnepige for sådan nogle tosser, siger han til mx.dk.

Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark
Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark

Tom Behnke lægger vægt på, at de unge allerede burde vide, hvad konsekvensen ved den farlige udfordringsleg er:

- De bedste eksempler på konsekvenserne, ligger allerede derude. Folk dør. Og forstår man ikke det, ja, så er der ikke noget at gøre ved det, siger Tom Behnke og refererer til, at Neknomination i udlandet allerede har kostet fire unge mennesker livet.

Ingen begrænsninger

Den farlige leg har primært sit liv på sociale medier som Facebook, hvor folk lægger videoer eller billeder op af dem selv, imens de tager udfordringen op og sender en anden retur.

Og lige netop, at legen foregår på de sociale medier gør, at det bliver ekstra svært at kontrollere. Ifølge Tom Behnke skal vi holde os fra at lave begrænsinger på Facebook.

Facebook tjener på dødsensfarlig drukleg
Facebook tjener på dødsensfarlig drukleg

- Det kan vi ikke, og det skal vi ikke, understreger han.

- Man skal ikke som lovgiver blive hysterisk og lave begrænsninger. Det er de få tosser, der er problemet. Det er dem og deres forældre, der har ansvaret. Hvis nogen dør, så lad være med at ringe til Folketinget eller Statsministeren. Ring til far og mor. Det er dem, der må sørge for, at deres børn har den fornødne ballast til at navigere i livet, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx