Af - 30/06-15 15:24

Gakket EU-forslag: Vil det her gøre din ferie-selfie forbudt?Gakket EU-forslag: Vil det her gøre din ferie-selfie forbudt?

Et fransk forslag får britiske medier til at gå i selfie-selvsving, mens danske politikere kalder det EU, når det er værst.

storybild

En selfie foran Eiffeltårnet er et ferie-must for de fleste, som besøger Paris. Men det bør være forbudt, mener det franske medlem af Europa-Parlamentet, Jean-Marie Cavada.

I hvert fald, hvis billedet eksempelvis bliver lagt på en blog, et medie eller Instagram og i en sammenhæng, som på måde kan betragtes som kommercielt.

ENDELIG! Møgirriterende mobilgebyr kan snart være fortid
ENDELIG! Møgirriterende mobilgebyr kan snart være fortid

- Det er sådan noget typisk EU-gakgak, hvor det er gået helt ud af en tangent, siger Anders Vistesen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Forslaget, som nu er godkendt i det juridiske udvalg, skal gælde hele EU. Og det vil betyde, at man skal have tilladelse til at bringe et billede, man har taget af Rundetårn eller H. C. Andersens hus, hvis det på nogen måde kan betragtes som kommercielt.

- Skulle man så skrive til Lars Løkke (V) for at spørge, om en statslig kirke må affotograferes? Det virker lidt galimatias-agtigt, siger han.

Forslaget vækker stor bekymring i britiske medier. Flere vurderer her, at de populære selfies foran seværdigheder sandsynligvis vil blive ulovlige, hvis man lægger dem ind i Facebooks kommercielle univers eller på sin blog.

Stram økonomi forhindrer ikke de unge i at holde ferie i udlandet
Stram økonomi forhindrer ikke de unge i at holde ferie i udlandet

Men Anders Vistesen ser også andre mulige gråzoner.

- Skulle TV så før de lavede et indslag, lige undersøge, om der er et eller andet i deres kamera-vinkel, der skulle være ophavsberettiget, lyder det fra Anders Vistesen, som er modstander af forslaget.

Også hos Socialdemokraterne er der stor skepsis over for idéen, som Europa-Parlamentet stemmer om den 9. juli.

- For det første synes jeg, det er et dårligt forslag. Og så tror jeg ikke, det har gang på jord, siger Christel Schaldemose (S).

Cameron basker til EU på historisk dag
Cameron basker til EU på historisk dag

Christel Schaldemose mener nemlig, det er umuligt, at det bliver godkendt i Kommissionen og medlemslandene. Og selvom der var flertal i udvalget, reger hun faktisk med, at det bliver stemt ned - og dermed lagt dødt - af det samlede parlament.

- Når briterne skriver om det, er det fordi, de elsker alt, hvad der kan se ud som om, at EU er vanvittigt, siger hun og ærgrer sig over det, som minder om en ny "lakridspipe-sag".

A hva'?! EU vil forbyde danske lakridspiber
A hva'?! EU vil forbyde danske lakridspiber

Lakridspiben fredet!
Lakridspiben fredet!

- For det er sådan nogle historier, der får folk til at flå sig i håret over EU, siger hun.

Det er dog ikke helt overraskende, at forslaget kommer fra et fransk medlem af parlamentet. For faktisk skal man allerede i dag have tilladelse offentliggøre billeder af Eiffeltårnet, hvis man har taget billedet om natten.

Årsagen skulle angiveligt være, at der er copyright på det lys, som oplyser Eiffeltårnet, og du kan derfor frit offentliggøre billeder af seværdigheden i dagslys.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx