Af - 04/02-16 04:00

DF vil forbyde trossamfund, der kalder politikere for fascisterDF vil forbyde trossamfund, der kalder politikere for fascister

DF vil have minister til at fratage Islamisk Trossamfund retten til at kalde sig ‘trossamfund’, efter talsmanden har sammenlignet de danske politikere med fascister.

storybild

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti (DF) snakker med pressen f¿r forhandlinger. Regeringen forhandler i dag videre pŒ deres asyl- og udl¾ndingepolitiske initiativer. Forhandlingerne gŒr blandt andet pŒ at h¾ve ventetiden pŒ familiesammenf¿ring fra et til tre Œr. (Billede: Davali Philip)

Danmarks største muslimske menighed, Islamisk Trossamfund, skal fratages retten til at drive kirke i Danmark.

Det vil Dansk Folkeparti nu kræve af kirkeminister Bertel Haarder (V), efter trossamfundets talsmand har kaldt danske politikere for fascister og sammenlignet politiken med nazitiden.

- Vi vil bede ministeren undersøge, om man kan tage retten til at være trossamfund fra menigheden. Udtalelserne minder om, hvordan samme menighed skabte Muhammed-krisen ved at rejse verden rundt og tale usandt om Danmark, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Islamisk Trossamfund forudser moskeafbrændinger i Frankrig
Islamisk Trossamfund forudser moskeafbrændinger i Frankrig

Islamisk Trossamfund har kaldt det en fejl, at de i 2006 rejste til Mellemøsten for at fortælle om Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed. Denne gang har trossamfundets talsmand Imran Shah i et interview til Middle East Eye sammenlignet det med holocaust, at et politisk flertal har vedtaget at lade flygtninge betale med egne værdier:

- Det er meget alarmerende. De (politikerne red.) er på vej mod en meget totalitær forståelse af, hvordan vi skal behandle mennesker. Vi taler om noget, der skete i et meget mørk kapitel i den europæiske historie, og det virker som om, læren af historien ikke er nok for de danske politikere. Det er en tendens, som jeg vil kalde fascistisk, siger talsmanden i interviewet.

Københavns konflikt med trossamfund ærgrer terrorforsker
Københavns konflikt med trossamfund ærgrer terrorforsker

Også de konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, fordømmer udtalelserne.

-Det er vanvittigt, at de sammenligner Danmark med Nazi-Tyskland, der skaber billeder af folkedrab og forfølgelse. Det er upassende, at de turnerer med den slags løgne, siger hun.

Trossamfund: Op mod 200 fra Danmark er på pilgrimsfærd
Trossamfund: Op mod 200 fra Danmark er på pilgrimsfærd

I en mail skriver pressesekretær Bilal Assaad, at Det Islamiske Trossamfund ikke har nogen kommentarer.


LÆS OGSÅ: Politikere råber vagt i gevær efter angreb på muslimer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx