Af - 25/03-14 20:19

Ekspert: Ulven tilbageerobrer Danmark - vil snart yngleEkspert: Ulven tilbageerobrer Danmark - vil snart yngle

Lydoptagelser har foreslået, at der findes en ulveflok i Danmark. Sandt eller ej, så skal vi forberede os på, at opleve ynglende ulve i Danmark i fremtiden.

storybild

Danmark vil opleve ynglende ulve inden for 10 år. Det vurderer seniorforsker i vildtbiologi, Peter Sunde. (Billede: ALAIN PONS)

Lydoptagelser fra Jylland er, af den britiske ekspert i ulvehyl, Holly Root-Gutterigde, blevet identiceret til at stamme fra en mulig ulveflok i Danmark.

Ifølge seniorforsker i vildtbiologi, Peter Sunde, skal vi forberede os på, at få ynglende ulve i Danmark inden for en overskuelig fremtid.

Lydoptagelse tyder på første ulvekobbel i Danmark i 200 år
Lydoptagelse tyder på første ulvekobbel i Danmark i 200 år

- Det lyder umiddelbart ganske plausibelt. Det er kun et spørgsmål om tid, før vi vil se reproduktion af ulve i Danmark. Sidste år anslog vi, at det ville ske inden for 10 år, fortæller Peter Sunde fra Aarhus Universitet, til metroxpress.

Tre han-ulve huserer i Jylland
Tre han-ulve huserer i Jylland

Hvis der vel at mærke er tale om, at der allerede er en ulveflok tilstede i Danmark, så er det noget som yderligere tests skal fastslå, fortæller han.

Ulven på rov igen: Slår flere får ihjel
Ulven på rov igen: Slår flere får ihjel

- Hvis der er en ulvefamilie, så forsvinder den ikke bare igen. Men den bedste måde at få det afgjort på er, hvis man kan finde nogle ekskrementer, som man kan tage DNA-prøver fra, så vil vi kunne se, om de er genetisk i familie med hinanden, fortæller Peter Sunde.

Ulvebestanden i Skandinavien vokser
Ulvebestanden i Skandinavien vokser

Det er Ulvetracking Danmark, et netværk af frivillige ulve-interesserede, som har lavet lydoptagelserne, og her bliver udviklingen fulgt med interesse.

Den danske ulv har fået hvalpe
Den danske ulv har fået hvalpe

- Det er da en stor nyhed, og det største gennembrud i ulveforskningen i Danmark. Det viser, at det måske ikke kun er strejfende ulve, som vi har haft besøg af, fortæller Leif Meldgaard

Ifølge Peter Sunde, er det ganske naturigt at være bange for ulve, det er vi mennesker nemlig programmeret til men, der er ikke nogen stor fare, hvis ulven for alvor slår sig ned i Danmark.

Her angriber en ulv jagthunden Igor
Her angriber en ulv jagthunden Igor

- De reelle problemer som en dansk ulvebestand ville skabe, er nogen vi sagtens kan håndtere. Og hvis en eller flere ulve skulle blive farlige for enten dyr eller mennesker, blandt andet fordi den holder op med at være sky, så kan vi nemt fjerne dem, slutter Peter Sunde.

Han skønner i øvrigt, at der i Danmark vil være plads til omtrent 100 ulve.

Tour-stjernes hund død efter ulveangreb
Tour-stjernes hund død efter ulveangreb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx