Af Lars Dinesen - 09/10-15 11:53

Samuelsen: Vi har slugt en kamel til 1000 milliarderSamuelsen: Vi har slugt en kamel til 1000 milliarder

Det er meget vigtigt for LA at komme med i finanslovaftalen, fastslår politisk leder.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Nissen Mads)

Under den tidligere socialdemokratisk ledede regering var det ikke de store aftryk, Liberal Alliance kunne sætte på den økonomiske politik i Danmark.

Men nu har regeringsmagten skiftet side, og LA's politiske leder, Anders Samuelsen, erklærer sig klar til at indgå kompromisser for at kunne sætte partiets underskrift på aftalen om finansloven for næste år.

- Nu har vi fået en borgerlig liberal regering af navn. Nu skal vi være med til at sikre, at man også får det af gavn, siger Anders Samuelsen på vej ind til såkaldt sættemøde hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Konservative: Grundskyld er ikke et ultimativt krav
Konservative: Grundskyld er ikke et ultimativt krav

Partiets hovedkrav til finansloven er, at der skal ske noget med registreringsafgifterne på biler samt med grundskylden. Og så vil partiet have tilskuddet til de frie skoler sat op.

Efter mødet hos finansministeren er Anders Samuelsen optimistisk med hensyn til at nå til enighed blandt de borgerlige partier. Han mener, at LA allerede har strakt sig langt.

- Når man under alle omstændigheder ender med at bruge op imod 1000 milliarder kroner på den offentlige sektor, så har vi på forhånd slugt den største kamel. Vi prøver at se, om vi kan klippe halen af, siger Anders Samuelsen.

Thulesen kræver udlændingestramninger af Hjort
Thulesen kræver udlændingestramninger af Hjort

Han mener ikke, at der er grund til at tale uenighederne mellem de borgerlige partier op. Og en finanslovaftale med partier til venstre for regeringen anser Samuelsen ikke for sandsynlig.

- Hvis man skal være med i den samlede finanslov, skal man også være med til at finde finansiering, og det er jo ikke det, man normalt brillerer med på venstrefløjen.

LÆS OGSÅ: Økonomer beskylder Hjort for at mørklægge "kongetal"

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Trumps huskeliste til sig selv er...
bt.dk
Først troede de, hun var offeret: Men...
bt.dk
Medie: Tålmodigheden er væk - Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx