23/09-14 14:21

Østergaard trods dæmpet vækst: Vi ændrer ikke politikØstergaard trods dæmpet vækst: Vi ændrer ikke politik

Regeringen fastholder sin politik, selvom økonomiminister Morten Østergaard (R) stoler på lavere vækstskøn.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Regeringen ser ingen grund til at ændre kurs, selvom Nationalbanken mandag kraftigt nedjusterer sit skøn for den økonomiske vækst i år.

Det understreger indenrigs- og økonomiminister Morten Østergaard (R) efter, Nationalbanken har nedjusteret sit vækstskøn fra 1,5 procent til 0,8 procent - altså næsten en halvering.

Radikale øremærker barsel til mænd
Radikale øremærker barsel til mænd

Morten Østergaard understreger, at han ikke "har baggrund" for at betvivle det nedslående vækstskøn, og i sidste uge sagde han selv på et samråd i Folketinget, at regeringen selv forventer at skulle nedjustere sit hidtidige vækstskøn på 1,4 procent i år.

- Jeg var selv fremme i sidste uge og sige, at det desværre ikke ser ud til at gå så godt for dansk økonomi, som vi kunne håbe på. Men jeg synes, vi skal glæde os over, at de generelle udsigter for dansk økonomi ikke er ændret, og at vi dermed er i vækst, siger han.

I regeringens finanslovsforslag har regeringen regnet med, at væksten bliver på 1,4 procent. Gør den det - og det er der altså ikke meget, der tyder på - så vil regeringen lige nøjagtig holde sig på et offentligt underskud på tre procent, der er EU's grænse for at undgå en henstilling.

Flere radikale vil ændre på vilkår for at genvinde ret til dagpenge
Flere radikale vil ændre på vilkår for at genvinde ret til dagpenge

Spørgsmål: Giver det her anledning til at justere finanslovsforslaget?

- Nej. Men jeg vil gerne slå fast, at vores førsteprioritet er at sørge for, at Danmark ikke får en ny EU-henstilling. Vi har gjort os store bestræbelser på at slippe af med den, som den gamle regering fik.

Spørgsmål: Er der så mindre at rutte med på årets finanslov, end I havde regnet med?

- Det er ikke sådan, at vi ændrer vores finanspolitik, hver gang der kommer en ny prognose, baseret på foreløbige tal fra andet kvartal. Og da slet ikke, når Nationalbanken siger, at udsigterne for dansk økonomi generelt er uændret, siger Morten Østergaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx