Af - 08/01-16 12:53

Kvinden bag 'perker-rim' er nu sigtet for racediskriminationKvinden bag 'perker-rim' er nu sigtet for racediskrimination

Juleaften skrev en 30-årig kvinde fra Nykøbing Mors et omdiskuteret rim på facebook. Nu er hun sigtet efter racismeparagraffen.

Bildstrecke im Grossformat »

Den 30-årige kvinde, der lagde rimet ud på facebook juleaften, modtog siden tung kritik og dødstrusler.

Husker du rimet, der juleaften fik folk til at rase på facebook?

Advarsel

Stødende billede. Tryk for at vise.

To dage efter opslaget modtog Midt- og Vestjyllands politi en anmeldelse af opslaget fra en borger, der fandt opslaget diskriminerende.
Nu er den 30-årige kvinde bag rimet sigtet for racediskrimination, bekræfter Midt- og Vestjyllands politi overfor metroxpress.

Efter opslaget modtog den nordjyske kvinde mange hadefulde mails. Da vi talte med hende, stillede hun sig uforstående over den vrede, hendes opslag genererede.

- Det er et rigtig gammelt rim, så jeg kan ikke forstå, hvordan det lige pludselig kan støde folk, når det ikke har stødt folk førhen. Det er utroligt, at noget som ikke direkte er rettet mod en person, kan støde andre mennesker så meget. Der har altid været rim, som gør grin med folk.

Straffelovens § 266, også kaldet racismeparagraffen eller diskriminationsparagraffen, lyder: Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil to år.

LÆS OGSÅ: Kendt journalist deler kvindes racistiske julerim

LÆS OGSÅ: Lagt for had: Derfor skrev jeg 'perker'-rim

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx