Af - 05/05-15 12:38

DE FEM BEDSTE TIP: Sådan præsterer du dit bedste til eksamenDE FEM BEDSTE TIP: Sådan præsterer du dit bedste til eksamen

Får du sved på panden bare man siger ordet "EKSAMEN" - så er det nu, du skal læse med. Metroxpress har allieret sig med eksamensrådgiver Thomas Pape, der i mere end 10 år har hjulpet studerende til at præstere bedst muligt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Er du typen, der tygger din blyant i stykker af nervisøtet inden en stor eksamensdag, så fortvivl ikke. Her giver eksamensrådgiver og indehaver af mindstudy.dk, Thomas Pape, fem gode råd til, hvordan præsterer bedst op til og under den skriftlige eksamen.

I læseperioden: Iscenesæt en eksamen
- Op til dine eksamener, skal du øve dig i tidligere eksamensopgaver, hvis du kan få adgang til dem. Der er stor forskel på at læse pensum og på at arbejde med en opgave under pres. Derfor kan det hjælpe dig at prøve nogle gamle opgaver af, så du ved, hvad du går ind til.

I læseperioden: Pres dig selv på tid
- Du skal øve dig i at arbejde under pres. Mange får høje karakterer i hverdagen, fordi de måske har brugt 12 timer på en opgave, og derfor panikker de, når de så kun har fire timer til en eksamen.

På den store dag: Løb en tur
Det er vigtig tat stå op i god tid og føle sig velforberedt. Jeg foreslår at man løber en tur på 15-20 minutter. Så får du aktiveret dit hukkomlemsescenter og evnen til at tænke hurtigere. Samtidigt får du sænket dit spændings- og angstniveau, som gør dig klogere og mere rolig.

Til eksamen: Husk kreativiteten
- Mange glemmer at give sig selv tid til at idéudvikle og brainstorme. De får stress, når de kan høre, at alle andre er gået til tasterne. Brug lidt tid i starten på idéudvikle og lave en disposition - det kan spare dig tid i sidste ende.

Til eksamen: Nærende mad er din bedste ven
- Det hjælper ikke noget at fylde sig med sodavand og slik for at få et hurtigt skud energi. Så hopper dit blodsukker op og ned. Tag noget pastasalat eller rugbrød og nødder med, og husk at spis det. Maden er din benzin, og det duer ikke, hvis du løber tør hen mod den sidste og vigtige time.

Undervisere lader studerende på dumpeniveau bestå
Undervisere lader studerende på dumpeniveau bestå

Langt flere tages for eksamenssnyd: Sådan bliver de busted
Langt flere tages for eksamenssnyd: Sådan bliver de busted

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx