Af - 14/08-16 09:31

Romalejr-anmeldelser boomer: Politi frygter svenske tilstandeRomalejr-anmeldelser boomer: Politi frygter svenske tilstande

Dobbelt så mange romalejre er poppet op i hovedstadsområdet sammenlignet med sidste år. Politiet frygter svenske tilstande.

Bildstrecke im Grossformat »

Affald i massevis og menneskeafføring og urin. Romalejre bliver ved med at poppe op i hovedstadsområdet, og denne sommer har politiet fået dobbelt så mange anmeldelser. Det skriver TV2.dk.

Derfor er politikommisær Kjeld Farcinsen og hans team af civilbetjente fra Udlændingekontrolsektionen på aktion for at rydde nogle af de utallige romalejre, som mange borgere i København har anmeldt.

Romaer: Vi har det hårdt nok i forvejen
Romaer: Vi har det hårdt nok i forvejen

- Det er en del af den tryghedsskabende indsats i København, og vi ved jo, at hvis vi ikke gør det her, så vokser lejrene i omfang inden for kort tid. Det er jo for, at vi ikke ser lignende lejre som sidste år i Malmø, fortæller Kjeld Farcinsen til TV2.

Smadret bænk og trusler
Holdet fra Udlændingekontrolsektionen har netop været på aktion ved Østre anlæg, hvor de har fået anmeldelser om 10 romaer der har slået lejr.

En borger har selv forsøgt at rette henvendelse til de udenlandske hjemløse, men er blevet mødt af trusler både verbalt og fysisk. Hun har set dem smadre en bænk og bruge træet som brænde, siger Kjeld Farcinsen.

Overborgmester om romalejr: Vi rydder grunden
Overborgmester om romalejr: Vi rydder grunden

Ifølge ham forstyrrer og sviner de udenlandske hjemløse, der ofte opholder sig i større grupper. Derfor ringer borgere ind til politiet, for at få dem til at rydde lejrene. Når roma-lejrene er blevet ryddet, er det kommunens opgave at rengøre områderne.

Frygter svenske tilstande
I november sidste år blev en industrigrund i Malmø ryddet, fordi 160 romaer havde slået sig ned. Derfor rykker politiet nu ud i hovedstadsområdet på ugentlig basis for at undgå, at samme scenarie vil opstå her.

Det er nemlig ulovligt at overnatte i parker og på grønne områder, og det er mange af romaerne godt klar over.

Romalejre generer beboere: Vi vil have hegn op
Romalejre generer beboere: Vi vil have hegn op

- I takt med at vi kører de her indsatser, så forsøger de også at gemme lejrene. Det er dog lidt unormalt, at de har deres eget telt med, normalt plejer det at være papkasser og alt muligt andet, som de bruger – det som vi andre ville kalde affald, siger Kjeld Farcinsen.

Indtil videre har politiet modtaget 243 anmeldelser fra borgere om romalejre i hovedstadsområdet. Det er dobbelt så mange, sammenlignet med sidste år. Der er allerede blevet ryddet mellem 30 og 40 lejre i år.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx