30/09-14 12:45

Superliga-vold og narko sætter kedelig rekordSuperliga-vold og narko sætter kedelig rekord

Politiet sigtede rekordmange for vold og stoffer i forbindelse med superligakampe sidste år.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Det er ikke alle, der kun ser fodbold, drikker fadøl og spiser en pølse i pausen, når de går til fodboldkampe i landets bedste række. Politiet sigtede et rekordhøjt antal for vold og euforiserende stoffer i den seneste sæson sammenlignet med de syv foregående.

I løbet af sidste sæsons 198 kampe var der 53 sigtelser for vold. Det er dobbelt så mange, som det andet mest voldelige år i de seneste otte sæsoner, viser Rigspolitiets årlige opgørelse over politiets indsats ved de hjemlige fodboldkampe.

FCK-fan revser klubbens hooligans: Jeg flover mig
FCK-fan revser klubbens hooligans: Jeg flover mig

20 fodboldfans anholdt efter
20 fodboldfans anholdt efter "New Firm"

- En stor del af stigningen kan dog relateres til en enkelt kamp i Østjylland i februar, hvor to grupper af tilhængere satte hinanden stævne til et slagsmål, der ikke fandt sted i nærheden af selve kampen, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politiet nåede op på 90 sigtelser for lov om euforiserende stoffer sidste år, hvilket også er det højeste antal i otte sæsoner. Tilbage i sæsonen i 2007 og 2008 var der 80 sigtelser. Ellers plejer niveauet at ligge på omkring 60 sigtelser for stoffer i forbindelse med Superligakampe.

Gennemgående var sidste sæsons superligakampe præget af et "tilfredsstillende" lavt antal anholdte og frihedsberøvede, oplyser Rigspolitiet. Men en enkelt kamp har sendt det samlede antal op på 664, hvilket er det næsthøjeste i otte sæsoner.

Det var 1. december 2013, hvor 484 personer efter kampen mellem FC København og Brøndby IF blev frihedsberøvet.

- I dansk politi arbejder vi målrettet på, at også kampene mellem Brøndby IF og FC København skal kunne afvikles med et lavt antal frihedsberøvede.

- Det skal være en festlig begivenhed at gå til fodboldkamp, og derfor arbejder vi tæt sammen med de involverede klubber og deres fangrupperinger, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

Syv Brøndbyfans anholdt for hærværk og fyrværkeri
Syv Brøndbyfans anholdt for hærværk og fyrværkeri

Antallet af fodboldbøller styrtdykkede i sidste sæson
Antallet af fodboldbøller styrtdykkede i sidste sæson

Under en Uefa-kamp mellem Esbjerg fB og Standard Liege 28. november 2013 blev 115 personer frihedsberøvet. Der var tale om frihedsberøvede fra Belgien og Tyskland.

Der er lige nu registreret 77 personer, der har national karantæne, mens i alt 548 personer er registreret som uromagere, oplyser Rigspolitiet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx