15/08-17 05:02; Opdateret: 15/08-17 15:41

Anklage: Unge sjællandske røvere knyttes til rockergruppeAnklage: Unge sjællandske røvere knyttes til rockergruppe

Kvinde siger, at hun solgte kokain for rockergruppen Mongols. Hun og otte mænd er tiltalt i sag i Roskilde.

storybild

Ni unge er tiltalt for blandt andet at have truet sig til penge ved at holde en pistol for et offers tinding. Retten i Roskilde har tirsdag indledt sagen imod dem. Free/Colourbox/arkiv

Roskilde. Groft overfald med hammer, en pistol holdt for et offers tinding og trusler som ”Vi skal nok få fat på jer drenge, vi slår jer kraftedeme ihjel”.

Det er, hvad ni unge i alderen 20 til 22 år blandt andet er tiltalt for. Tirsdag har Retten i Roskilde indledt sagen imod dem.

De er tiltalt for blandt andet røveri og afpresning i Roskilde, Slangerup og Jyllinge på Sjælland, hvor flere af dem er vokset op.

De ni, heriblandt én kvinde, som har haft et romantisk forhold til to af de tiltalte, har i en periode på et halvt år i 2016 truet sig til mere end 60.000 kroner fra mindst seks ofre, lyder det i anklageskriftet.

Tre af ofrene blev ifølge anklagemyndigheden holdt fanget i flere timer, mens de og deres nærmeste blev truet med at blive slået ihjel, hvis de ikke betalte de formodede gerningsmænd et større pengebeløb.

Sagen har forbindelse til en rockergruppe, mener anklagemyndigheden.

- Vi har en opfattelse af, at flere af de tiltalte har en tilknytning til banden Mongols, siger anklager Randi Tvile fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den kvindelig tiltalte afviser dog i retten at være medlem af rockergruppen med forklaringen, at kun mænd er velkomne. Hun erkender dog at have solgt kokain for rockerne i en periode på under to måneder.

Hvorvidt de mandlige tiltalte har et egentligt medlemskab til rockergruppen, er endnu usikkert.

- De har snakket om Mongols, men jeg har ikke kendt til deres rangering eller noget, siger kvinden tøvende i retten.

Tre af de tiltalte har ifølge anklageskriftet lejet en bil hos firmaet Avis, som i stedet for at blive afleveret tilbage blev givet til rockerne.

Omfanget af forbindelsen til rockergrupperingen vil anklagemyndigheden forsøge at få afklaret i løbet af de i alt 14 retsmøder.

Blandt de tiltalte er to brødre, der sammen med en tredje ved domfældelse risikerer udvisning, mens de resterende er venner og bekendte, ifølge anklager Randi Tvile.

De nægter sig alle skyldige i røveri og afpresning, men flere af de tiltalte erkender mindre forhold som blandt andet ulovlig våbenbesiddelse, lyder det i retten.

Der ventes dom i sagen i september.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hvis der var valg nu, ville Joachim...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx