Af - 23/09-13 16:52

Børne-dj: Lav kirkerne om til legepladserBørne-dj: Lav kirkerne om til legepladser

Seks københavnske kirker står til at skulle dreje nøglen om. Børne-dj vil lave legepladser i kirkerummene

storybild

Absalons Kirke på Vesterbro er en af de kirker, der skal lukkes (Billede: Polfoto)

Det skal være slut med flyverdragter, snotnæser og leg i kulde for københavnske børn. Det mener børne-dj og Stella Polaris-bagmand, Kalle Bremer, der foreslår, at seks tomme kirker skal laves om til indendørs legepladser.

»Der er et kæmpe behov for indendørs legepladser til børn. Man bruger så mange midler på udendørs legepladser når det er mørkt og koldt mindst fire måneder om året i Danmark. Hvorfor skal man stå udenfor i sne og regn og fryse? Det er oplagt at bruge kirkerne,« siger Kalle Bremer.

De seks kirker, der lukkes for folkekirkeligt brug, er muligvis overflødige for kirkegængere, men ikke for børn:

»Jeg har lige talt med en mor til to børn, der tager hele vejen fra Sydhavn til Østerbro, for at børnene kan lege indendørs i børnehuset Remisen. Det er jo absurd, hvis man kunne skabe indendørs legepladser, i de områder, hvor der er behov for det,« siger Kalle Bremer.

Kirkefondet ejer flere af de kirker, der skal lukkes ved udgangen af året og i 2014. I bestyrelsen er man enige om hvad man vil foretrække, når beslutningen skal tages:

»Førsteprioriteten er klart en anden form for kirkeligt brug. Men kulturelle eller sociale formål er ikke udelukket,« siger Henrik Bundgaard Nielsen, generalsekretær i Kirkefondet, der ejer flere af kirkerne.

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) er positiv overfor forslaget:

»Jeg synes det er en super god idé. Det vil stå højt på min liste. Man kunne godt forestille sig, at kommunen kunne tage nogle penge fra de udendørs legepladser, til at finansiere indendørs legepladser med,« siger Pia Allerslev.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx