Af Thomas Ambrosius - 09/02-16 10:05; Opdateret: 09/02-16 10:24

Sort skærm: I dag trækkes stikket til analoge tv-kanalerSort skærm: I dag trækkes stikket til analoge tv-kanaler

Mellem klokken 10.30 og 11.30 er det slut med de analoge tv-kanaler. Op mod 80.000 husstande berøres.

storybild

Nu slukkes der endegyldigt for de analoge tv-kanaler. (Billede: polfoto/arkiv)

Nu er det snart slut med at se fjernsyn på gammeldags vis. Tirsdag vinkes der nemlig farvel til de luftbårne, analoge tv-kanaler. Det fortæller direktør i Yousee René Brøchner

- For nogle vil det komme som en stor overraskelse, men for andre har det været en del af en naturlig udskiftning af tv-apparater. Men vi har forsøgt at varsle det i god tid så længe så muligt. Derfor startede vi allerede med det i sommers. Vi håber, at mange allerede har omstillet sig, siger han til Ritzau.

Spar 3000 kroner om året på tv og net
Spar 3000 kroner om året på tv og net

I dag mellem mellem klokken 10.30 og 11.30 bliver stikket trukket for de analoge kanaler. I sommers vurderede YouSee, at det ville berører op mod 80.000 danske husstande. Tallet kan være lavere i dag, da nogle af de berørete formentlig har købt nyt fjernsyn en digital modtagerboks i den mellemliggende periode. Ifølge YouSee- direktøren bliver der hvert år købt 500.000 nye fjernsyn i Danmark.

Det luftbårne analoge sendenet blev slukket af staten tilbage i 2009. Men Yousee valgte dengang at køre videre på udvalgte kanaler til kunderne med fjernsyn af ældre dato. Men den teknologiske udvikling tager nu endegykldigt livet af de analoge kanaler.

YouSee: Vil du have internet, må du også betale for TV
YouSee: Vil du have internet, må du også betale for TV

- En analogkanal fylder det samme som seks digitale kanaler og sammen med udbuddet og et øget internetforbrug, har det betydet, at vi er nødt til at lukke ned for det analoge signal, siger René Brøchner til Ritzau.

Indtil nu har 23 kanaler siden 2009 kørt videre analogt. På den liste er blandt andet DR1, TV2, TV3 og Kanal 4.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx