Af - 23/02-16 19:24; Opdateret: 23/02-16 20:00

Q efter samråd: Tyndeste indrømmelse i nyere dansk politikQ efter samråd: Tyndeste indrømmelse i nyere dansk politik

Metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup mener, at Eva Kjer Hansens indrømmelse under tirsdagens samråd om landbrugspakken var den "tyndeste" i nyere dansk politik.

Bildstrecke im Grossformat »

Miljø- og fødevareministeren Eva Kjer Hansen (V) var tirsdag kaldt i samråd af Miljø- og Fødevareudvalget.

Omdrejningspunktet var den massive kritik, der har været rejst omkring den såkaldte landbrugspakkes miljøpåvirkning.

Kritikken har gået på, at ministeren har vildledt Folketinget ved at fremlægge planen som mere "grøn", end det er tilfældet, da pakken medtager tre tidligere års miljømæssige gevinster i sine beregninger.

- Jeg skal gerne medgive, at det havde været fint, hvis der havde været en lille stjerne i tabellen, sagde Eva Kjer Hansen under dagens samråd med henvisning til, at en fodnote i beregningerne bag landbrugspakken kunne have fået miljøeffekten til at fremstå klarere.

Qvortrup: Uforståeligt at K freder Eva Kjer
Qvortrup: Uforståeligt at K freder Eva Kjer

Metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, kalder fodnote-udtalelsen for "nyere dansk politiks tyndeste indrømmelse".

Han mener dog, at Eva Kjer Hansen har klaret samrådet både godt og skidt.

- Hun har klaret det skidt, hvis ambitionen var at overbevise folk om, at hun ikke har vildledt folketinget, men hun har også klaret det godt, da alt tyder på, at de Konservative stadig vil stemme for landbrugspakken. Det værste de truer med, er en næse, og den tror jeg, hun er ligeglad med.

Ny sag i
Ny sag i "Gyllegate": Tyder på parløb mellem Eva Kjer og forening

Qvortrup tilføjer, at sagen ellers havde været en oplagt mulighed for de Konservative for at sætte handling bag deres ord i forhold til ambitionen om at profilere sig som det borgerlige, grønne parti. Men intet tyder altså på, at de ønsker at vælte ministeren til fordel for den profilering.

Regeringens landbrugspakke er en aftale mellem De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er tilfreds med aftalen, mens Konservative - med Rasmus Jarlov i spidsen - har udtalt stor kritik af pakken. Det er derfor de Konservative, der skal afgøre lovforslagets skæbne.

"Gyllegate" lugter af en vennetjeneste: Kan koste Eva Kjer jobbet

Enig opposition føler sig taget ved næsen af Eva Kjer
Enig opposition føler sig taget ved næsen af Eva Kjer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx