Af - 11/09-15 18:23

Her gør kunstner billedet med 'Spyttemanden' færdigtHer gør kunstner billedet med 'Spyttemanden' færdigt

Graffitimaleren Rasmus Balstrøm har lavet sin egen version af manden, der er kendt som Spyttemanden.

Bildstrecke im Grossformat »

En graffittimaler fra København fører Spyttemanden og Venstres Inger Støjberg sammen på et enkelt billede.

Foran Nørrebros Bycenter i det københavnske Nordvestkvarter kan man i disse dage støde på et billede af Spyttemanden, der i begyndelsen af ugen gik viralt på internettet. Flere vidner så ham spytte på de vandrende flygtninge, der gik forbi under ham på den motorvejsbro, hvor han stod.

På det oprindelige billede, der blev taget af Dagbladet Informations cheffotograf, ser man ikke, hvem manden spytter på, men graffitimaleren, Rasmus Balstrøm, har lavet sin egen version af billedet, hvor en anden markant stemme i debatten om flygtninge gæster manden med de spidsede læber. Alt sammen på en baggrund af Dannebrog.

Linse Kessler: Tænk jer om
Linse Kessler: Tænk jer om

Her lander mundvandet nemlig på kinden af udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg. Kunstneren bag afviser dog, at han ikke går efter bolden med det ladede kunstværk.

- Jeg er ikke ude på at sværte Inger Støjberg til på den måde, siger den 28-årige Rasmus Balstrøm til metroxpress.

Graffitimaleren forklarer, at han som udgangspunkt havde tænkt sig at lave et motiv, hvor spyttemanden indgik. Så var spørgsmålet bare, hvem, eller hvad, han skulle spytte på. Han vendte den med vennerne, og de kom hurtigt frem til en modtager af grønhakkeren.

TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn
TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn

- Inger Støjberg var faktisk bare det sjoveste bud, især fordi, at hun selv har så markant en stemme i debatten om flygtninge, siger Rasmus Balstrøm til metroxpress.

Billedet er nu blevet delt på internettet, og har tiltrukket en del kommentarer. Også i virkeligheden, for mens lagene af maling blev lagt, var der forbipasserende, det gav deres besyv med.

- Der har været rigtig mange indvandrere forbi, der sagde, at de godt kunne lide det - men der var også en del, der rent faktisk har stemt på Inger, der synes, at det var sjovt, og i øvrigt flot malet, fortæller graffitimaleren.

Så er det fikset: Udskældt billede får en kærlig overhaling
Så er det fikset: Udskældt billede får en kærlig overhaling

Her er billedet, der lige nu får danskerne til at rase
Her er billedet, der lige nu får danskerne til at rase

Rasmus Balstrøm arbejder professionelt med sine spraydåser og har malet graffiti igennem de sidste 15 år. Og selv om motivet blev valgt ud fra, hvad der var det sjoveste motiv, så lægger han ikke skjul på, at billedet også rummer en kritik.

- Det er jo fedt, at vi har et land, hvor man stadig kan bruge sin ytringsfrihed på den måde, siger den 28-årige graffitimaler til metroxpress.

Nedenfor kan du se kunstneren ved siden af et tidligere værk.

SprayOff 2015, Sydhavnen. Photo: Jdt Wizz https://www.facebook.com/bassradio.dk?fref=photo

Posted by Rasmus Balstrøm art on Tuesday, 21 July 2015

LÆS OGSÅ: Derfor var det vredens dag på sociale medier

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx