17/11-15 17:29

Gymnasieelever og lærere raser over besparelserGymnasieelever og lærere raser over besparelser

Ungdommen kommer til at betale for politiet, lyder kritik fra både elever og lærere, der især er vrede på S.

storybild

Før har protester fra gymnasieelever ført til strejke. Her er det en demonstration mod besparelserne i 2008. (Billede: Polfoto)

Et såkaldt "omprioriteringsbidrag" - altså besparelser - på to procent årligt fra de gymnasiale uddannelser skal være med til at finansiere det politiforlig, som regeringen netop er blevet enig med de øvrige borgerlige partier samt Socialdemokraterne om.

Og det vækker stor kritik fra både gymnasieelever og gymnasielærere.

De sidste samuraier kæmper på CBS
De sidste samuraier kæmper på CBS

- Det er virkelig frygteligt. De har solgt fremtiden, de har solgt ungdommen. Det, synes vi, er hamrende uambitiøst, siger Veronika Schultz, der er forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Uholdbart og uforståeligt, lyder det fra Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Løkke: Besparelser i kommuner kan gå til skattelettelser
Løkke: Besparelser i kommuner kan gå til skattelettelser

- De veluddannede unge skal bidrage til at sikre et konkurrencedygtigt erhvervsliv. Det opnår partierne ikke ved at skære ned på uddannelserne og skade kvaliteten, skriver hun i en pressemeddelelse.

Særligt skuffede er eleverne og lærerne over, at Socialdemokraterne har accepteret besparelserne på ungdomsuddannelserne.

"Fuck det vi strejker" Elever blokerer klasseværelserne med borde og reoler

- Det er grotesk, at Socialdemokraterne går med i et politiforlig, der blandt andet finansieres ved at spare to procent på gymnasieuddannelserne.

- Gang på gang har vi hørt partiet give udtryk for, at veluddannede unge er det råstof, der skal sikre velfærdssamfundets udvikling. Politiaftalen trækker i stik modsat retning, mener Annette Nordstrøm Hansen.

Studerende fra 77 gymnasier nedlægger undervisningen
Studerende fra 77 gymnasier nedlægger undervisningen

- Vi er kritiske over for alle de partier, der har gjort det her. Men vi er enormt skuffede over, at Socialdemokraterne er gået med på det her, når de trods alt har erkendt, at besparelserne vil have konsekvenser, siger Veronika Schultz.

De gymnasiale uddannelser skal ifølge aftaleteksten levere besparelser i årene 2016-2019. Erhvervsuddannelser friholdes for besparelser i 2016, men de skal ifølge Ritzaus oplysninger bidrage i årene efter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx