Af - 16/06-15 13:08; Opdateret: 16/06-15 13:26

Klassen hjalp Kristoffer under kræftsygdom: Her er hans rørende takKlassen hjalp Kristoffer under kræftsygdom: Her er hans rørende tak

Den danske sanger blev sidste år ramt af kræft og får derfor ikke studenterhuen på til sommer. Nu hylder hans sin klasse med en sang.

I løbet af sommeren 2014 blev Kristoffer Rahbeks liv med ét meget anderledes. Han fik nemlig diagnosen lymfekræft - og med ét blev livet som gymnasieelev og sanger med pladekontrakt sat på pause.

Kræftramt dansk popsanger på Facebook: ´JEG ER RASK!´
Kræftramt dansk popsanger på Facebook: ´JEG ER RASK!´

Tre måneder senere blev han erklæret rask. Men pausen fra gymnasiet betyder, at han ikke får gymnasiehuen på samtidig med sine klassekammerater fra Horsens Statsskole.

- Jeg er nu tilbage i skolen, og det er fantastisk. Men det skærer mig alligevel ind i hjertet, at jeg ikke kan få lov til at få huen på med de mennesker, jeg har gået op og ned af de sidste tre år. Så i den forbindelse har jeg skrevet en studentersang til og for os allesammen, forklarer Kristoffer.

Ung dansk popsanger ramt af kræft
Ung dansk popsanger ramt af kræft

Sangen 'Lidt Endnu' skal fremføres under translokationen senere på måneden. Men allerede nu har Kristoffer med et hold af klassekammerater lavet en gennemført musikvideo til sangen, som du kan se øverst.

- Mine klassekammerater betyder ufatteligt meget for mig, og de er grunden til, at jeg har skrevet denne sang. De har været der for mig under kræftforløbet.

- De gange jeg har spurgt, om de ville komme forbi - ja så stod de der 10 minutter efter med hjemmebag. De har været et kæmpe lyspunkt i de tre måneder, det stod på, og nu skylder jeg dem at sige tak på en eller anden måde, lyder det fra sangeren.

Selv om Kristoffer efter sommerferien går 3. g om, deltager han i studenterkørsel og studenterfester med klassen.

- Det bliver svært for mig at give slip på den årgang. Og sangen handler om, at man kunne ønske sig, de blev fem minutter mere. Om at sætte pris på de tre fantastiske år, vi har haft sammen på skolen. Så inden vi ser frem til en kæmpe brandert, er der mange stunder, der er værd at tænke tilbage på, siger han.

Kristoffer delte dette billede, da han sidste år blev ramt af en sjælden form for lymfekræft.

...og dette billede tre måneder senere, da han var erklæret rask.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx