Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos StatsforvaltningenEkspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen

Sagen om Sophie Hæstorp Andersen, der ikke fortalte regionens forretningsudvalg om den alvorlige økonomiske situation bag Eurovision, kan ende hos Statsforvaltningen, vurderer ekspert.

storybild

Her bliver nøglerne til Eurovision i København officielt overrakt til overborgmester Frank Jensen fra Københavns Kommune og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen af en repræsentant fra Malmø Kommune. (Billede: Polfoto)

Det kan blive en sag for Statsforvaltningen, at den socialdemokratiske regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen valgte ikke at fortælle regionens forretningsudvalg om den alvorlige økonomiske situation i selskabet bag Eurovision.

Det vurderer ekspert i forvaltningsret, lektor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.

Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale
Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale

- Det er faktisk omfattet af regionrådsformandens pligter at give rigtig og fyldestgørende information og at de andre politikere får alle relevante oplysninger. Overholder en borgmester eller regionsrådsfomand ikke dette, så kan det ende som en sag hos Statsforvaltningen, siger han til metroxpress og tilføjer:

- Statsforvaltningen vil dog formelt skulle henvende sig til regionsrådet og bede dette om at gribe ind over for formanden.

Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud
Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud

Under et bestyrelsesmøde i Projektselskabet bag Eurovision den 21. maj får Region Hovedstadens repræsentant nemlig oplyst, at underskuddet efter Eurovision forventes at blive 36 millioner kroner og at selskabet er truet af konkurs.

Men det fortæller Sophie Hæstorp Andersen ikke til regionens forretningsudvalg knap to uger senere, da de skal informeres om økonomien i forbindelse med Eurovision.

Formand trækker sig efter Eurovision-underskud
Formand trækker sig efter Eurovision-underskud

I stedet fortæller hun, at det anslåede underskud er på 20,3 millioner kroner, som dog kan vokse med 8,5 millioner kroner, hvis bygningsinstallationer ikke bliver solgt.

Men den går altså ikke, mener Sten Bønsing:

- Selvfølgelig skal hun tale sandt. Hun har pligt til at give korrekt og fyldestgørende information videre til de andre i regionen. Og har hun viden om, at den økonomiske situation efter Eurovision er så presset, at de reelt er i fare for ikke at kunne betale deres regninger, så har hun pligt til at fortælle det, siger han til metroxpress.

Hæstorp: Helt rigtigt at han trækker sig
Hæstorp: Helt rigtigt at han trækker sig

Region Hovedstaden skriver i en e-mail til metroxpress, at Sophie Hæstorp Andersen ikke ønsker at stille op til interview, men hun svarer skriftligt, at hun ikke mente, at det var relevant at oplyse:

- Formålet med sagsfremstillingen til forretningsudvalget den 3. juni var at illustrere, at der var usikkerhed forbundet med økonomien i Projektselskabet og med underskuddets størrelse. Region Hovedstadens administration valgte at illustrere dette ved at opliste en række kendte indtægter og de mest pålidelige kendte udgifter og usikkerheder. Derfor fandt administrationen det ikke relevant at henvise til en foreløbig prognose fra Projektselskabet, som var regnskabsteknisk problematisk skruet sammen, lyder det i e-mailen fra regionsrådsformanden.

LÆS OGSÅ: Ministerium ser på million-tilskud til Eurovision

LÆS OGSÅ: Eurovision-selskab gav millionordrer til vennerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx