Af - 28/06-17 07:44

Politiet om Emilie Meng-sagen: Vi får henvendelser om konkrete personerPolitiet om Emilie Meng-sagen: Vi får henvendelser om konkrete personer

Efter politiet frigav oplysninger om nye spor i sagen, er det strømmet ind med henvendelser fra borgere.

Omkring 140 personer.

Så mange er der blevet henvist til gennem blandt andet tip og henvendelser i sagen om den dræbte gymnasiepige Emilie Meng.

Og siden politiet i sidste uge frigav oplysninger om et nyt spor i sagen, er der kun kommet flere til, fortæller politikommissær Steen von Würden fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Metroxpress.

»Vi har under hele forløbet fået henvendelser om specifikke personer - vi har fået henvendelser fra folk, der har truffet eller kender nogen, som har ageret på en måde, hvor man har tænkt, at man vil gøre politiet opmærksom på det,« siger han og tilføjer:

»I den forbindelse har vi i hele forløbet lavet forskellige efterforskninger mod de her personer, blandt andet for at se, om vi kender dem i forvejen, uden at det indtil videre har ført til noget.«

Videoekspert undrer sig over politiets nye forklaring i Emilie-sagen
Videoekspert undrer sig over politiets nye forklaring i Emilie-sagen

I sidste uge kom det frem, at der var fundet et nyt spor i sagen om den dræbte Emilie Meng.

Det var søndag den 10. juli sidste år om morgenen, at den 17-årige gymnasieelev sporløst forsvandt fra Korsør, efter hun havde sagt farvel til nogle veninder, hun havde festet med. Mens de tog en taxa hjem, valgte Emilie at tage turen fra stationen til fods.

Men hun kom aldrig hjem.

Først mere end fem måneder senere fandt man ud af, hvad der var sket med den forsvundne pige. I en skovsø ved Borup nær Roskilde blev hendes lig fundet juleaftensdag. Selvom politiet endnu ikke har frigivet mange detaljer om fundet, stod det klart, at hun var dræbt.

Det nye spor i sagen var en af overvågningsvideoerne fra Korsør station, hvor man kan se en bil, der kører fra parkeringspladsen og rundt om stationen omkring det tidspunkt, hvor teenagepigen sidst blev set der. Videoen viser en lys personbil, som med stor sandsynlighed er af mærket Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback - eller en bil, der ligner den meget.

Over nye 100 tip i sagen om drabet på Emilie Meng
Over nye 100 tip i sagen om drabet på Emilie Meng

Bilen kan ses køre fra parkeringspladsen og rundt om stationen klokken 4.07 den 10. juli 2016.

Siden de nye oplysninger kom frem, har politiet fået mere end 200 nye henvendelser i sagen, fortæller politikommissær Steen von Würden.

De fleste af henvendelserne går på, at man har set en lignende bil, mens andre henvender sig for at sige, at de mener, det er en anden bil end en Hyundai I30., man kan se på overvågningsvideoen.

Borgertip strømmer ind efter nyt spor i Emilie Meng-sag
Borgertip strømmer ind efter nyt spor i Emilie Meng-sag

»Vi er nu ret sikre på, at det er en Hyundai I30, man kan se på videoen, for det er sådan en bil, vi har brugt til at lave rekonstruktionen af overvågningsvideoen,« siger Steen von Würden.

»Problemet har dog lidt været, at vi har brugt en model, der har været hvid, mens det er lyse modeller generelt, vi leder efter.«

Andre har henvendt sig til politiet med navne på specifikke personer.

»Der kommer til stadighed nye personer til, som vi skal have undersøgt,« siger politikommissæren, som dog ikke vil sige, om politiets søgelys især er rettet mod en eller flere personer.

Nye spor i Emilie Meng-sagen
Nye spor i Emilie Meng-sagen

»Vi har gennem hele forløbet samlet en stor mængde data, som vi holder op mod de nye oplysninger for at se, om der er noget, der kan få os videre frem i efterforskningen. Men når det så er sagt, så har der ikke været noget afgørende spor i det, vi har fået,« siger han.

Han forklarer, at politiet stadig er meget interesseret i at høre fra folk, der kan have oplysninger i sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx