Af Ritzau - 21/03-17 20:36

Regeringen vil have 18.000 ud af kontanthjælp på tre årRegeringen vil have 18.000 ud af kontanthjælp på tre år

Beskæftigelsesministeren vil spare op mod fire milliarder kroner på kontanthjælpen.

storybild

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil i løbet af de næste tre år have 18.000 jobparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen)

I løbet af de næste tre år skal 18.000 jobparate kontanthjælpsmodtagere tilknyttes arbejdsmarkedet, lyder regeringens nye målsætning, og en stor del af udviklingen skal bæres af ikkevestlige indvandrere.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at man kan spare op mod fire milliarder kroner om året på kontanthjælpen ved at flytte 18.000 jobparate mennesker væk fra passiv forsørgelse og over i job.

Det skriver Berlingske.

- Jeg har den klare opfattelse, at vi over de næste tre år som minimum skal have halveret antallet af folk, der er jobparate kontanthjælpsmodtagere, fra 36.000 i dag, siger ministeren til avisen.

Udviklingen skal ske i samarbejde med kommunerne, og det samarbejde kan foregå enten "kærligt eller kontant", betoner Troels Lund Poulsen.

- Vi er nødt til at have politiske initiativer klar, hvis ikke kommunerne formår at flytte flere. Det skal de, siger han til Berlingske.

En ny refusionsordning, der koster kommunerne penge, jo længere en kontanthjælpsmodtager forbliver i systemet, har allerede sat tommelskruerne på kommunerne.

Sådan lyder indvendingen fra formanden for Kommunernes Landsforenings Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S):

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan. Men at få folk i arbejde er en fælles udfordring. Tænker man på Christiansborg, at nu har kommunerne aben, er det i mine øjne ikke seriøst, siger han til Berlingske.

Af et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg fremgår det, at den årlige gevinst ved, at 20.800 kontanthjælpsmodtagere får fuldtidsarbejde er på 4,2 milliarder kroner.

Troels Lund Poulsen medgiver, at næppe alle de 18.000, som er målsætningen, bliver fuldtidsbeskæftigede, men der vil under alle omstændigheder blive frigjort et stort milliardbeløb, understreger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx