12/03-18 13:57

Teknisk nedbrud forhindrer retsmøder per video i byretTeknisk nedbrud forhindrer retsmøder per video i byret

En række retsmøder per video må opgives i Københavns Byret. Terrorsigtet i tændstiksag må acceptere fængsling.

storybild

København K. En stribe retsmøder i Københavns Byret om fortsat varetægtsfængsling er mandag blevet aflyst på grund af et teknisk koks.

Bøvl med videoforbindelsen til Kriminalforsorgen giver suk og frustrationer i retten.

Problemet betyder, at dommeren ikke har kontakt til de varetægtsfængslede i for eksempel Vestre Fængsel, hvor også deres forsvarere sidder parat. Derimod har retten et fint videobillede af en anklager, som sidder i en bygning et andet sted i København.

Nedbruddet har fået flere forsvarere til skriftligt at gå med til en kortvarig forlængelse af fængslingen.

Det gælder for eksempel en 31-årig syrisk mand, der sigtes for at ville planlægge en terrorhandling i hovedstaden tilbage i november 2016.

Han stod ifølge politiet i ledtog med en 21-årig landsmand, som blev afsløret, da han forsøgte at krydse grænsen fra Tyskland til Danmark med 17.000 tændstikker, en pakke fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenknive.

Den yngre mand blev i sommer af en domstol i sydtyske Ravensburg fundet skyldig i at ville forsøge at begå et angreb i København. Straffen blev fængsel i seks et halvt år.

Lige før jul lykkedes det for politiet at anholde landsmanden, der er asylansøger i Sverige, og siden har han været frihedsberøvet.

Mændenes plan gik - ifølge politiets påstand - ud på, at tilfældige personer i København skulle overfaldes med knive. Derefter skulle de detonere en eller flere bomber, hævdes det.

Den 31-årige nægter sig skyldig. Mandag er fængslingen blevet forlænget med en uge. I lignende store sager plejer fristen at være fire uger.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx