Af - 13/10-14 18:34

Fåreavler forsatte plageri i årevisFåreavler forsatte plageri i årevis

I syv-otte år fortsatte en fåreavler med at plage får uden Politiet tog dyrene fra ham. I juni blev han frakendt retten til at have dyr i fem år

storybild

I syv-otte år fortsatte en fåreavler med at plage får uden Politiet tog dyrene fra ham. I juni blev han frakendt retten til at have dyr i fem år. (Billede: Dyrenes Bekyttelse)

Østre Landsret fradømte i juni en 47-årig fåreavler i Hundested retten til at have med dyr at gøre i fem år og to års betinget fængsel. Han havde ifølge dommen undladt at give sine mange får vand, skåret halsen over på et lam og kørt ind i en eliterytter - hesten døde.

Inden dommen havde sagen strukket ud flere år med en stribe politianmeldelser fra Dyrenes Beskyttelse uden politiet tog dyrene fra ham. Da han blev dømt i byretten valgte manden at anke.

- Den sag har været 7-8 år undervejs. Han er en gang frakendt retten til at have dyr og en bøde på 50.000 kroner. Bagefter fik han får igen, så måtte turen igennem først byretten og siden landsretten, hvor han nok engang blev frakendt retten til at have dyr, siger dyreværnschef, Jens Svenningsen.
Selv om flere dyr hos fåreavleren døde gennem årene, fratog politiet ikke fårene fra ejeren, mens sagen kørte.

- Formelt har politiet en mulighed i dyreværnsloven for at tage dyrene fra folk, hvis de ikke overholder politiet påbud om at behandle dyrene ordentligt. Men reelt sker det stort set aldrig, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx