Af - 16/05-14 15:52

Kvinde var led ved autistisk dreng i Legoland: Nu svarer hans mor genialt igenKvinde var led ved autistisk dreng i Legoland: Nu svarer hans mor genialt igen

En vred mor efterlyser en kvinde fra Legoland, som ikke behandlede hendes autistiske dreng godt.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Moderen Betina Gervig Marnow var i går med sin familie i Legoland.

Men hvad der skulle være en rar og hyggelig dag blev i stedet til en skidt en af slagsen.

Mobber kaldte denne handicappede dreng for grim. Hans mors svar er det sejeste
Mobber kaldte denne handicappede dreng for grim. Hans mors svar er det sejeste

Rørende gestus: Handicappet dreng hyldes af 60.000 på stadion
Rørende gestus: Handicappet dreng hyldes af 60.000 på stadion

41-årige Betina Gervig Marnow, der er tidligere lærer og nu arbejder i et elektrikerfirma, følte sig nemlig meget skidt behandlet af en kvinde, som ikke viste meget plads til overs for hendes autistiske dreng ved en scene, hvor der blev opført eventyr for børn.

Kvinden vendte blandt andet øjne af Betinas søn og udbrød ifølge Betina 'Godt så!! Så du ham drengen i klapvognen? Han er MINDST et børnehavebarn, og så sidder han i klapvogn og har sut!! Helt ærligt!!'

Såret satte hun sig derfor hjem foran tastaturet og skrev en lang opdatering på Facebook-siden for 'Landsforeningen Autisme'.

Både for at efterlyse kvinden, men også for at sende et budskab ud.

- Jeg blev meget fortørnet over det og kunne ikke rigtig slippe det. På en eller anden måde blev jeg nødt til at få det ud, men jeg havde aldrig forventet, at det ville gå sådan, siger hun til metroxpress.

Opslaget er i skrivende stund blevet delt over 16.000 gange, og 25.000 mennesker har liket opslaget.

- Jeg har fået rigtig mange henvendelser. Omkring 500-600 private beskeder. Stort set alle er søde, hvor folk takker mig for at have sat fokus på det. Der har været meget få brodne kar imellem, siger hun.

- Jeg håber virkelig, at kvinden vender tilbage, men det er ikke for at svine hende til. Jeg tror, at hendes kommentar er afledt af tankeløshed, og det er ikke for at være være hellig.

Betina forventer dog ikke at få kontakt med kvinden.

- Hun vil nok være for flov til at kontakte mig. Men det er heller ikke så vigtigt nu at få fat i hende. Det er vigtigt at få budskabet ud. At man skal kunne tage hensyn til børn med specielle behov, siger hun.

Fantastisk reaktion: 18-årig med Downs Syndrom får store nyheder
Fantastisk reaktion: 18-årig med Downs Syndrom får store nyheder

Læs hele hendes rammende opslag herunder:

'Efterlysning!
Jeg efterlyser en dame, som i dag, 15. maj 2014, var i Legoland sammen med en mand. Du havde halvlangt, blond krøllet hår, og manden du fulgtes med var høj og mørkhåret. Muligvis havde I et mindre barn med jer.

Du passerede os kl ca 13 i Legoland tæt ved scenen, hvor der af og til bliver opført eventyr for børn.

Min datter på 15 gik med min søn på 4 1/2 i klapvogn. Ved siden af gik min søn på 10 år, og lidt bagved gik jeg.
Da du passerer klapvognen med min søn i, kigger du med himmelvendte øjne op på den mand ved siden af dig og siger: 'Godt så!! Så du ham drengen i klapvognen? Han er MINDST et børnehavebarn, og så sidder han i klapvogn og har sut!! Helt ærligt!!'

I et splitsekund overvejer jeg at stoppe dig for at fortælle, at du nok tydeligvis ikke har set de kæmpe skilte med 'Vis Hensyn', som både han og hans storebror, scarlet letter-agtigt, bærer rundt på om halsen, når vi er i Legoland.

Jeg ville have fortalt dig, at begge mine drenge har autisme. Den mindste i en så svær grad, at han på ingen måder kan navigere rundt i Legoland med så mange mennesker, uden at gå i panik. Og sutten, som åbenbart generede dig så meget, at du var nødt til at himmelvende dine øjne, er hans ét og alt. Han har så store taktile problemer, at han ikke kan røres ved, selvom han bliver ked af det og utryg.

Derfor har han sin sut med, som i nogle situationer er hans eneste trøst.
Jeg fortryder, at jeg ikke stoppede dig, så jeg ikke behøvede at bære rundt på den sårede følelse, din kommentar har efterladt mig med - og dog. Havde jeg stoppet dig, havde mine børn opdaget, at du havde trådt over en grænse. De ville have hørt på mig, at du havde opført dig nedladende, og de ville have opdaget, at ikke alle i denne verden, nødvendigvis, har plads og hjerterum til dem.

Hjemme hos os gør vi alt, hvad vi kan, for at fortælle vores fire børn, at de er gode nok som de er. Vi lærer dem tolerance overfor andre, og at alle er fantastiske på hver deres måde. Selv du, dame, er lavet af noget godt, og jeg vil næsten vædde med, at hvis jeg nogensinde finder dig, så vil du være flov over din kommentar og din fordomsfuldhed.

Mine skønne små finurlige børn havde en fantastisk dag i Legoland på deres egen måde. De skal skærmes, hjælpes, tales ned, forståes og trøstes gennem hele dagen, men de er også bare helt almindelige børn, som synes at lego, toge, både og skydere er det fedeste!
Tak til alle jer i Legoland, som nøjedes med at stirre på os, når der var et par nedsmeltninger. Også tak til jer, der smilede lidt anstreng, når mindstemand skulle skiftes, sammen med babyer på under ét år, men I sagde ikke noget, men lagde vel to og to sammen.
Tak til lego-medarbejderen som gav os en undskyldning, efter han var 'kommet til', at røre ved den mindste og juble 'velkommen til Legoland!', hvorefter min lille fyr gik i panik, og jeg skulle bruge en halv time på at berolige ham bagefter.

Tak til jer som smilede og sagde undskyld, efter at I småsurt mindede os om, at 'køen altså er derhenne', og jeg så pegede på deres skilte om halsen, og hurtigt forklarede, at de har et handicap og derfor bliver taget hensyn til i Legoland.

Kære dame. Jeg håber, at jeg finder dig. I det mindste så du kan have det med i baghovedet næste gang, du møder et menneske, som skiller sig ud. Det menneske har måske en virkelighed, som fortjener meget mere respekt, end det du gav os i dag.

En sidste tak til jer som vil dele dette opslag.

Hilsen en (høne)mor.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hollie forsøgte at redde kvinde, der...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx