Af Ritzau - 03/11-16 16:01; Opdateret: 03/11-16 16:45

Flere partier kræver fastfrysning af grundskyldFlere partier kræver fastfrysning af grundskyld

Både Liberal Alliance og De Konservative ønsker fastfrysning af grundskyld næste år. DF er åben for forslaget.

storybild

Søren Pape Poulsen fra De Konservative har sat "tryghed for boligejerne" øverst på ønskelisten til finansloven for næste år. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Da de fire blå partier sidste år indgik aftale om finansloven, var en fastfrysning af grundskylden for boligejerne i 2017 et af hovedpunkterne.

Og det skal det også være i år, hvis det står til De Konservative, der har et stop for stigninger i grundskylden øverst på ønskelisten.

- Ingen boligejere skal betale mere i skat i 2017 end de gjorde i 2015, siger De Konservatives formand Søren Pape Poulsen med henvisning til, at det sidste år lykkedes at fastfryse grundskylden.

Ifølge Søren Pape Poulsen giver det ikke mening at lade grundskylden stige, når partierne i disse dage samtidig forhandler om både ejendomsvurderinger og indretning af boligskatten på længere sigt.

I den periode må boligejerne have ro om deres situation, mener De Konservatives formand.

Forslaget har opbakning fra Liberal Alliance, der ud over en fastfrysning af grundskylden også går efter en sænkning af registreringsafgiften.

Dermed er det kun regeringen og Dansk Folkeparti, der skal overtales. Og DF-formand Kristian Thulesen Dahl er ikke afvisende.

- Det er ikke et punkt, vi selv har med, men vi anerkender selvfølgelig, at andre partier har det ønske. Vi ser det i lyset af et nyt boligskattesystem, som skal skabe tryghed for boligejerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han peger dermed ligesom Søren Pape Poulsen på, at der er særlig grund til at kigge på emnet netop nu:

- Vi skal diskutere, hvordan man sikrer boligejernes tryghed i den periode, hvor vi diskuterer indretningen af et nyt boligskattesystem.

- En af måderne at gøre det på er at lade være med at have de skattestigninger, der ligger i systemet i dag, indtil man har lavet et nyt system. Det er et af elementerne, der kan sikre tryghed.

- Og det anerkender vi selvfølgelig, at andre partier har på deres ønskeliste, siger Kristian Thulesen Dahl.

Selv om der endnu er et stykke vej til en aftale om finansloven, så tyder udtalelserne på, at forslaget vil blive vedtaget.

Søren Pape Poulsen siger:

- Jeg har meget svært ved at se, hvem af de tre øvrige partier i blå blok, der skulle ønske, at boligejerne skal betale endnu mere i skat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx