Af - 08/09-15 17:15

Asylcenter: Syriske flygtninge er sultne og trætteAsylcenter: Syriske flygtninge er sultne og trætte

De asylansøgere, der netop er kommet til Sandholmlejren, er udmattede og sultne efter den lange flugt, lyder det fra sundhedspersonalet i Sandholmlejren.

storybild

(Billede: Polfoto)

Antallet af asylansøgere, der ankommer til Sandholmlejren efter de seneste to døgns tilstrømning, er voksende.

Den klart største gruppe af nyankomne til modtagecentret i Sandholmlejren er fra Syrien. Kendetegnet for flygtningene er, at de er udmattede.

Det fortæller Svend Erik Brande, sundhedsleder, Røde Kors, der står for at udføre de indledende sundhedsundersøgelser af asylansøgerne ved ankomsten.

- Det meste kendetegnene ved dem er, at de er meget trætte og sultne oven på flugten. De har først og fremmest brug for fred og ro, siger han og forklarer, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvor mange af de syriske flygtninge, der har brug for eksempelvis psykologhjælp til bearbejdelse af traumer.

- Enkelte har fysiske ar, andre har ar på sjælen. Det er som regel ikke lige, når de ankommer, at de psykiske ting bryder frem, men først når de har været her i noget tid, siger han.

Sandholmlejren er officielle modtagecenter for asylansøgere. Men da kapaciteten på 600 mennesker allerede ved at være nået - man har ifølge Ritzau i øjeblikket 530 indlogeret - har Røde Kors også udnævnt asylcentret Avnstrup i Hvalsø til modtagecenter.

LÆS OGSÅ: Øjenvidne om spyt mod flygtninge: - Jeg begyndte at græde

LÆS OGSÅ: Borgmestre vil huse flygtninge i København

LÆS OGSÅ: Københavns Politi etablerer modtagested for flygtninge

LÆS OGSÅ: 180 flygtninge smuglet til Sverige

LÆS OGSÅ: Tysk politi tilbageholder to tog på vej mod Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx