Af Nanna Steen Sjoerslev - 15/06-16 21:35

DMI varsler risiko for kraftig regn og skybrud i store dele af landetDMI varsler risiko for kraftig regn og skybrud i store dele af landet

Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Østjylland, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa bliver ramt af skybrud, lyder det fra DMI.

storybild

Danskerne kan se frem til en ordentlig omgang regn natten til torsdag samt i løbet af torsdagen. (Billede: Søren Bidstrup)

Efter voldsomt regnvejr i Midtjylland onsdag, så står resten af landet nu også for skud, og DMI varsler derfor om 'voldsomt vejr.'

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 30 og 50 mm og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min, lyder meldingen fra DMI.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Kældre i Horsens drukner - hele landet må forvente regn
Kældre i Horsens drukner - hele landet må forvente regn

Det er områderne Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Østjylland, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa hvor der er risiko for skybrud.

Skybruddet vil, ifølge DMI, starte omkring klokken tre natten til torsdag frem til klokken 15 torsdag.

Se hvilke steder i landet, der er risiko for voldsom regn på kortet herunder.

Den blå farve viser de steder i landet, der har risiko for voldsomt vejr natten til torsdag. Foto: DMI

LÆS OGSÅ: DMI advarer mod torden og risiko for skybrud: Her vil regnen sile ned

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx