Af - 30/01-14 09:28; Opdateret: 30/01-14 11:40

Danskerne får en ordentlig sviner i anerkendt britisk avisDanskerne får en ordentlig sviner i anerkendt britisk avis

Den anerkendte britiske avis The Guardian giver Danmark og danskerne en ordentlig sviner i et blogindlæg.

storybild

Den anerkendte britiske avis The Guardian giver Danmark og danskerne tørt på i et blogindlæg.

I et blogindlæg på den anerkendte britiske avis The Guardian under titlen: Dark lands: the grim truth behind the 'Scandinavian miracle' får Danmark og danskerne (sammen med deres skandinaviske brødre, red.) verbale prygl.

Læger kaster lykkepiller efter børn og unge
Læger kaster lykkepiller efter børn og unge

For selvom det flere gange – sidst i World Happiness Report fra 2013 fra Columbia University Earth Institute – er slået fast, at danskerne er det lykkeligste folk på jorden, så lister en britisk journalist en lang række grunde til, at Danmark langt fra burde have dette ærefulde prædikat.

Lykkepiller til unge er kørt helt af sporet
Lykkepiller til unge er kørt helt af sporet

Blogindlægget, som er blevet et viralt hit og lige nu er delt op mod 40.000 gange, starter med sætningen:

- Dansk tv stinker.

Det kan man så være mere eller mindre enig i, men stilen er ligesom lagt. Herefter giver forfatteren af indlægget, Michael Booth, som 'on and off' bor i Danmark, sig til at slå løs på dansk kultur, politik, danskernes opførsel, sociale forhold og meget mere. Dog afslører han - inden han for alvor hiver den verbale pryglestok frem - at, også han tidligere har forfattet en lang række forherligende artikler om danskernes lykke. Men ikke længere: I say enough! Nu er det nok!, som der står på dansk og engelsk i blogindlægget.

Danskerne er Co2-svin

Udover at 'dansk tv stinker' så langer The Guardian-journalisten blandt andet ud efter Danmarks Co2-udslip, som han, ved at læne sig op ad Worldwide Fund for Nature rapporten fra 2012, siger er fjerde højst i verden, hvis man ser på udslippet per indbygger.

Børn proppes med farlige ‘lykkepiller’
Børn proppes med farlige ‘lykkepiller’

- Det kan godt være, at de mange vindmøller ser imponerende ud, når man lander i Kastrup, men Danmark er EU's største eksportør af olie og brænder stadig en masse kul af. Værd at tænke på næste gang en dansker løfter en pegefinger over din terrassevarmer, skriver han.

Herefter går Michael Booth løs på Danmarks fremtid: Skolebørnene.

Mindst 43 danskere rapporteret døde af lykkepiller
Mindst 43 danskere rapporteret døde af lykkepiller

Booth hiver fat i OECD's Pisa-undersøgelse, hvor han påpeger, at selv Danmark ligger værre til en Storbritannien. Og når det kommer til kræft, har Danmark det højeste registrerede antal af sygdomstilfælde per indbygger.

- Men mest alvorligt – den økonomiske lighed – som mange tror er grundpillerne for samfundsmæssig succes, er for nedadgående. Ifølge en rapport i Politiken er antallet af folk under fattigdomsgrænsen fordoblet igennem det seneste årti. Danmark er ved at udvikle sig til en splittet nation, hvor vi har en gren med Sticks'n'Sushi (København) og resten. Danmarks provinser er blevet en social losseplads for ikke-vestlige immigranter, de ældre, de ikke-uddannede, som bor side om side med bondegårde, der under usle kår huser Danmarks 22 millioner store svineproduktion, som er pumpet med antibiotika.

Racister og pædofile
Til sidst kritiserer Michael Booth danskernes noget 'usofistikerede tilgang til racedebatten:

- Tegneserieskildringer af sorte mennesker med store læber og ben gennem næsen er ikke unormalt i den danske presse. Og hvis du tror, at en tur over Nordsøen lader dig slippe for pædofile, racister, snydere og skatte-unddragende virksomheder, som man dagligt læser om i de britiske medier, så er jeg ked af, at jeg også her må skuffe dig. Dem har de også masser af, skriver Booth.

Vi er (stadig) verdens lykkeligste
Vi er (stadig) verdens lykkeligste

Tre dage før Michael Booth skrev sit lettere kritiske blogindlæg om Danmark og danskerne i The Guardian, publicerede han et andet indlæg, som står i skarp kontrast til kritikken listet herover: Copenhagen: the happy capital.

Hva, kan du bestemme dig Michael Booth?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx