Af - 05/01-17 20:56

Berygtet dansker anholdt i Costa Rica: Mistænkt for omfattende svindelBerygtet dansker anholdt i Costa Rica: Mistænkt for omfattende svindel

En dansk statsborger er blevet anholdt i Costa Rica mistænkt for omfattende svindel. Udenrigsministeriets Borgerservice vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne, men undersøger sagen.

storybild

Den libanesisk-fødte dansker YK er for den menige mand måske et ubeskrevet blad, men i nationale såvel som internationale myndigheds-registre er han langt fra en 'Hr. hvem-som-helst'.

I Danmark har YK ifølge Hvidovre Avis, som har skrevet en del om danskeren, der i dag er sidst i trediverne, tidligere været eftersøgt i både Nordjylland op på Vestegnen for bedrageri, brandstiftelse, underslæb og dokumentfalsk.

Sex-anmeldt frikirke-præst fængslet, da han forsøgte at forlade USA
Sex-anmeldt frikirke-præst fængslet, da han forsøgte at forlade USA

Udover YKs hjemlige unoder blev han i Chile tilbage i 2012 idømt 541 dages fængsel for mordforsøg på en ung amerikansk kvinde, som han kortvarigt havde boet med.

Nu ser det ud til, at endnu en lovovertrædelse måske skal føjes til YKs i forvejen veludfyldte generalieblad.

Danskeren er ifølge avisen La Prensa Libre blevet anholdt i Costa Rica mistænkt for at svindle en kvinde for 10 millioner colones, som er den costaricanske møntfod. Det svarer til 132.000 kroner.

Dansk mand anholdt i Thailand: Mistænkt som narkokurer
Dansk mand anholdt i Thailand: Mistænkt som narkokurer

Over for metroxpress vil Udenrigsministeriets Borgerservice torsdag aften hverken be- eller afkræfte oplysningerne om danskeren, men den vagthavende fortæller, at "de lige nu er i færd med at undersøge sagen".

Udover en kriminel løbebane har YK gennem mange år profileret sig som ekstremløber, og det var også i forbindelse med et ekstremløb, at danskeren befandt sig i Costa Rica, hvor den seneste svindelsag altså har udspillet sig.

Helt præcis i den costaricanske by Puerto Viejo, hvor sikkerhedsstyrker natten til mandag anholdt den libanesisk-fødte dansker, der er sidst i trediverne.

Dansker idømt millionbøde efter to år i thaifængsel
Dansker idømt millionbøde efter to år i thaifængsel

Ifølge La Prensa Libre, som har et billede af anholdelsen af danskeren, har YK smigret det kvindelige offer for at komme ind på livet af hende for herefter at lænse hendes kreditkort for 132.000 kroner.

Et opslag på Facebook fra den 3. januar 2017 vidner om, at YKs blakkede ry er ved at indhente ham. Her advarer en dame ved navn Sasha alle i Puerto Viejo mod danskeren, som hun kalder både "farlig" og "psykopat".

YK sidder ifølge avisens oplysninger lige nu fængslet, imens de costaricanske myndigheder undersøger sagen nærmere.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zidane ydmyger stortalent på 29...
bt.dk
Forurenet med mus: Nu tilbagekaldes...
bt.dk
Kan du genkende reality-deltageren?...
bt.dk
Husmor levede hemmeligt dobbeltliv,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx