Af nani - 09/06-15 14:08; Opdateret: 09/06-15 14:25

Medie: Højt placeret i Rigspolitiet anholdt for bestikkelseMedie: Højt placeret i Rigspolitiet anholdt for bestikkelse

13 er anholdt efter politiaktion i stor bestikkelsessag om formodet fusk med it-leverancer til det offentlige.

storybild

Politiet på skolestartkampagne. Politiassistenterne Karsten Køllund og Ove Hansen (BILLEDET) var på plads ved Lykkeboskolen på Vigerslevvej i Hvidovre ved skolestart mandag. Politiets erfaring fra tidligere års "Skolekampagner" viser, at mange bilister har så travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole, at de glemmer at udvise hensyn over for andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole. Mange bilister kører således alt for hurtigt på vejene omkring skolerne. I forbindelse med politiets tilsvarende "Skolekontrol" sidste år blev der på kun to uger konstateret over 7.000 hastighedsovertrædelser ud for skolerne eller på skoleveje, over 1300 personer anvendte ikke sikkerhedssele, og 220 førere fik "klip" i kørekortet, fordi de havde "glemt"at spænde børn fast i sikkerhedssele eller -udstyr. (Jens Panduro/POLFOTO) (Billede: Panduro Jens)

Tirsdag morgen har politiet anholdt 13 personer i en større sag om bestikkelse af offentligt ansatte. Det drejer sig blandt andet om en ansat i Rigspolitiet og ansatte i Region Sjælland.

Sagen drejer sig om formodet fusk i forbindelse med it-leverancer fra private leverandører. Ifølge politiets sigtelser har de sigtede forsøgt at opnå en økonomisk gevinst.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om en person, som er centralt placeret i Rigspolitiets it-afdeling. Manden er i slutningen af fyrrerne og har været ansat i Rigspolitiet siden 2012.

Anholdelserne kommer efter en anmeldelse fra Region Sjælland, og de er blevet gennemført af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med Bagmandspolitiet.

- Det sker efter en forholdsvis kortvarig efterforskning, hvor vi så vælger at ransage på 17 adresser her til morgen, fortæller politidirektør Lene Frank til Ritzau.

Tirsdag klokken 14 har Retten i Nykøbing Falster afsat tid til at afholde et eventuelt grundlovsforhør i sagen med henblik på eventuel varetægtsfængsling.

- Nu skal vi først være færdig med afhøringerne, inden vi tager stilling til, om der er nogen der skal fremstilles, og hvor mange det i givet fald bliver, siger Lene Frank.

Hos Rigspolitiet bekræfter kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen, at en medarbejder er blandt de anholdte. Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor i Rigspolitiet den pågældende er ansat, eller om medarbejderen er politiansat eller civil.

Hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed oplyser direktør Kirsten Dyrman tirsdag før middag, at man ikke er blevet orienteret om sagen. Det kunne tyde på, at der ikke er tale om en politiansat, da Politiklagemyndigheden i så fald skulle ind over sagen.

Ud over den ansatte i Rigspolitiet og de ansatte i Region Sjælland er to personer med tilknytning til to it-leverandører blevet anholdt i sagen.

- Efter dagens aktion står politikredsen over for en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet, siger politidirektør Lene Frank.

Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144, som drejer sig om henholdsvis at yde og modtage bestikkelse inden for det offentlige.

LÆS OGSÅ: Ansat ved Rigspolitiet og 12 andre anholdt i bestikkelsessag

LÆS OGSÅ: Politiet forlanger mindst fem fængslet for bestikkelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx