Af Ritzau - 03/11-16 13:14; Opdateret: 03/11-16 13:51

DSB: Efterårsblade på skinnerne forsinker togtrafikkenDSB: Efterårsblade på skinnerne forsinker togtrafikken

Rejsende kan i november opleve forsinkelser på især fjern- og regionaltog på grund af nedfaldne blade.

storybild

Rejsende med tog kan her i november opleve forsinkelser, der skyldes løvfald, der klistrer sig til skinnerne. Det gør, at togene har sværere ved at accelerere og stoppe igen, oplyser DSB. (Billede: Free/Colourbox)

Gule, røde og orange blade pynter i landskabet, når de hænger på træerne. Men hvis de falder ned og lander på togskinnerne, kan de skabe problemer.

Ifølge DSB kan man i denne uge og måske et par uger frem opleve mindre forsinkelser på især fjern- og regionaltogene på grund af netop løvfald.

Det fortæller Tony Bispeskov, kommunikationschef hos DSB.

- Det er et velkendt fænomen, som vender tilbage hvert efterår. Bladene falder på skinnerne og danner en klæbrig og fedtet substans. Det gør, at togene har svært ved at accelerere og standse igen, siger han.

Ifølge Tony Bispeskov har løvfaldet allerede betydet en del forsinkelser onsdag, og rejsende kan forvente mindre forsinkelser på mellem fem og ti minutter de kommende dage også.

Ifølge DSB er der tale om en egentlig forsinkelse, hvis toget er mere end tre minutter efter køreplanen.

- Det er ikke i hele landet, at der er meget løvfald. Men når jernbanenettet hænger sammen, så kan løvfald i Østjylland godt betyde forsinkelser på Fyn og Sjælland også, lyder det.

Han anbefaler, at rejsende tjekker rejseplanen for at se, hvornår toget forventes at være fremme.

Derudover kan man søge om kompensation, hvis toget er mere end 30 minutter forsinket. Dette kan man læse mere om på DSB's hjemmeside.

Banedanmark renser skinnerne for løvfald med en såkaldt spuletrolje, som er et specialtog, der spuler en særlig væske ud på skinnerne.

Ifølge Tony Bispeskov er det ikke kun i Danmark, at togene har problemer med at overholde tidsplanen, når det bliver efterår.

- Det er en udfordring i hele verden. Man bruger forskellige metoder, men her i Danmark bruger man altså de her spuletroljer for at få bladene væk fra skinnerne, lyder det fra Tony Bispeskov.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx