26/03-18 13:55

Rasende naboer anmelder landmand efter chikane med døde griseRasende naboer anmelder landmand efter chikane med døde grise

Det er enormt ulækkert at få placeret døde grise midt i sin have.

storybild

(genrefoto) (Billede: Camilla Rønde)

Det siger Henrik Paulsen, der er beboer på Højbjergvej ved Fuglebjerg.

To naboer fra vejen har uafhængigt af hinanden klaget til Næstved Kommune over, at landmand Søren Hansen, der ejer Brødreskærgaard på Højbjergvej 10A, har placeret døde og utildækkede grise med åbne sår klos op af den nærmeste nabos have.

Det skriver Sjællandske.

Beboerne frygter for smittefare og mener, det er direkte ulovligt ikke at overdække de døde dyr, som skal afhentes til destruktion.

- Det er ikke normal adfærd, og det er ikke gavnligt for landbruget. Andre landbrug placerer ikke døde grise på den måde, pointerer Leif Kronblad.

Baggrunden for klagerne er en længerevarende nabokonflikt, der startede tilbage i 2014. Her ansøgte Søren Hansen om tilladelse til at udvide svinefarmen fra godt 11.000 til godt 58.000 svin. Straks efter sendte en række beboere fra Højbjerg og Sneslev en indsigelse til Næstved Kommune mod udvidelsen af svinefarmen, og det har tilsyneladende sat gang i en nabokrig.

Henrik Paulsen og Leif Kronblad er slet ikke i tvivl om, at det er dybt ulovligt, at Søren Hansen placerer utildækkede døde grise på jorden tæt på naboens have. De har derfor på vegne af Foreningen til Bevarelse af Højbjerg og Omegns Natur og Miljø anmeldt Søren Hansen til Fødevarestyrelsen.

Centerchef i Center for Plan og Miljø i Næstved Kommune, Pernille Balslev-Erichsen, fortæller, at deres rolle som myndighed er at føre tilsyn i forhold til miljømæssige gener og uhygiejniske forhold.

De mener ikke, at der i det konkrete tilfælde er tale om en miljømæssig gene eller direkte uhygiejniske forhold.Landmand Søren Hansen er ikke vendt tilbage på Sjællandskes henvendelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
Har aldrig smagt et æg: Derfor er...
bt.dk
Drama i aftes: Mand skudt på klos hold
bt.dk
Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx