Af - 10/02-16 13:24

Måling: Alternativet vokser og Socialdemokraterne bløderMåling: Alternativet vokser og Socialdemokraterne bløder

Alternativet fortsætter med at storme frem i meningsmålingerne og inkasserer nu den højeste vælgertilslutning, som YouGov hidtil har målt.

Bildstrecke im Grossformat »

Endnu engang tager Alternativet et pænt skridt frem i meningsmålingerne. Partiet ville få hele 7,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag, ifølge en meningsmåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Dermed står de til fire mandater mere, end de fik ved valget i juni sidste år, og partiet høster dermed den mest positive udvikling lige nu rent vælgermæssigt.

Politisk kommentator på metroxpress, Henrik Qvortrup, lægger vægt på, at Alternativet har stor succes med at tale til dem, som har politikerlede. Og han tror, udviklingen fortsætter.

Hvis nogen rider på en bølge, er der ikke grænser for, hvor stort det kan blive. Vælgerne vil gerne være med i en succes.

PartiFeb 2016
mandater
Jan 2016
mandater
Valget 18 juni 2015
mandater
Udvikling
mandater
Feb 2016
procent
Jan 2016
procent
Valget 18 juni 2015
procent
Udvikling
procent

* Feb 2o16 - 05.-08. feb 2016
* Jan 2016 - 22.-24. jan 2016

Den nye meningsmåling hælder mest til blå side - og det er første gang i lang tid. Når der alligevel ikke er grund til at storjuble på den fløj, er det fordi, de burde have den utvetydige førertrøje.

Den store flygtningedebat ligger nemlig lige til højrebenet for blå blok. Og det burde være en magnet på de røde vælgere. Men det er det ikke.

Socialdemokraterne bløder godt nok, men vælgerne krydser ikke blokken.

- Var det her for fem år siden, ville Socialdemokraterne have styrtdykket og kastet vælgerne hen over midten i retningen af de blå. Nu bliver de i blokken, og det er det nye, siger Henrik Qvortrup.

Selvom Socialdemokreaterne går hele 10 mandater tilbage i forhold til valget, så kunne det være meget værre, lyder analysen.

Uffe Elbæk modtager støtte på Twitter: Læs de sjove eksempler
Uffe Elbæk modtager støtte på Twitter: Læs de sjove eksempler

Socialdemokraterne ligger stadig som landets største parti. Så værre er det altså ikke.

Dansk Folkeparti ligger fortsat bemærkelsesværdigt stille i meningsmålingerne. De må nu dele den flygtningekritiske dagsorden, og det lider de under.

- Socialdemokraterne er lykkes med at konsolidere sig som flygtningekritiske. Og Venstre har en integrationsminister, som mildest talt også er "tough", siger Henrik Qvortrup.


LÆS OGSÅ: Uffe Elbæk: Kan sagtens finde på at vælte Thorning

LÆS OGSÅ: Ny S-lokalpolitiker skifter til Alternativet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FN vedtager våbenhvile for Syrien:...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Dansk rejsebureau konkurs: Nu er der...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx