Af - 09/02-16 11:05

Læser raser over Danmarks Indsamlingen: Kan du spotte hans store regnefejl?Læser raser over Danmarks Indsamlingen: Kan du spotte hans store regnefejl?

- Hvor er logikken i Danmarks Indsamlingen, lyder det fra rasende læser i JydskeVestkysten. Men kan du se, hvorfor han selv hælder logikken ud af vinduet?

storybild

En læser i JydskeVestkysten er rasende.

Det er nemlig ikke alle 97 millioner kroner fra Danmarks Indsamlingen, som går direkte til de humanitære organisationers hjælpearbejde. Nogle af pengene går til administration og til det praktiske arbejde, som er forbundet med at samle pengene ind.

Og det er for dårligt.

- Jeg har medlidenhed med de mennesker, der støttede indsamlingen i lørdags, skriver læseren.

Læseren mener ikke, der giver mening at donere penge til indsamlingen, for læseren peger på, at organisationerne alle vil bruge 10 procent på administration.

For når 12 hjælpeorganisationer skal fordele 98 millioner kroner, og de hver bruger 10 procent af indtægterne til administration, så er regnestykket jo nemt.

10 procent x 12 = 120 milloner

Og det er som bekendt mere end 98 millioner kroner.

- Hvor er logikken i det, skriver læseren.

Ifølge DR er det heller ikke 10 procent, der går til administration.

- Alle organisationerne garanterer, at den udgift maksimum er syv procent af det beløb, organisationerne ender med at få doneret, skriver dr.dk.

Det seneste færdige regnskab for Danmarks Indsamling er fra 2014, hvor der blev samlet 87 millioner kroner ind. Og af de penge gik yderligere 13,5 millioner kroner til at dække udgifter til selve indsamlingen.


LÆS OGSÅ: De fleste svarer forkert på dette lette regnestykke - gør du?

LÆS OGSÅ: Simpelt regnestykke driller tusinder: Kan du løse det?

LÆS OGSÅ: Nets-gak-gak: Blev trukket 4 millioner for meget – fik 8 millioner igen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx