Af Ritzau - 28/09-16 01:35

Indvandrere skal besætte halvdelen af regeringens nye jobIndvandrere skal besætte halvdelen af regeringens nye job

Notat fra Finansministeriet viser, at 129.000 job er øremærket indvandrere og efterkommere frem mod 2025.

storybild

Regeringen vil skabe 250.000 job frem mod 2025. Over halvdelen skal besættes af indvandrere og efterkommere. (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen)

Over halvdelen af de 250.000 job, som regeringen vil skabe frem mod 2025, skal besættes af indvandrere.

Det viser et notat fra Finansministeriet, skriver Berlingske.

Her fremgår det ifølge avisen, at 129.000 job skal besættes af indvandrere, efterkommere og såkaldte grænsearbejdere. 106.000 skal besættes af etniske danskere.

- Antallet af danskere i den arbejdsdygtige alder falder i disse år. Og i den situation hjælper det til at holde beskæftigelsen oppe, at antallet af indvandrere og efterkommere i den arbejdsdygtige alder ventes at stige, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til Berlingske.

Ifølge fremskrivningen vil der i 2025 være 102.000 færre etniske danskere i den arbejdsdygtige alder mellem 15 og 64 år.

Samtidig vil der i samme aldersgruppe komme 174.000 flere indvandrere og efterkommere, som enten er her i forvejen eller kommer til landet.

Derfor er planerne i notatet ren logik. Det mener professor og arbejdsmarkedsøkonom Niels Vestergaard fra Copenhagen Business School.

- Hvis du skal skaffe 250.000 nye i job et sted fra, så er det altså meget svært med en aldrende befolkning, hvis du ikke tager indvandrere med i billedet. Det er ren logik - andet vil ikke kunne lade sig gøre, siger han til Berlingske.

I sidste års valgkamp blev det heftigt debatteret, om det var udlændinge eller danskere, der kom i job under Helle Thorning-Schmidts (S) regeringstid.

Hos Dansk Folkeparti mener man, at man bør begrænse virksomhedernes muligheder for at hente ny arbejdskraft udefra.

- Hvis det bliver meget nemt at gå ud og finde de folk i udlandet, man mangler, så er der ikke den samme motivation hos virksomhederne til at få uddannet den arbejdskraft, vi allerede har her i Danmark, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki klar til ny Grand...
bt.dk
Mary fik Frederik til at græde: Læs...
bt.dk
Haveredskab skyld i brand - i dag er...
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx