14/07-17 10:50; Opdateret: 14/07-17 11:31

Skarpe øjne skal grave i nettets dybe afkroge for politietSkarpe øjne skal grave i nettets dybe afkroge for politiet

Kriminalitetsbilledet har ændret sig, og politiet har derfor brug for flere analytikere.

storybild

Politiet har brug for 25 analytikere. Det sker, fordi kriminalitet er blevet mere kompleks og kompliceret. Free/Pressefoto Rigspolitiet/arkiv

København. Måske har du brugt det meste af dit liv på internettet, taler flydende computersprog og kan finde selv de dybeste afkroge af nettet.

Eller måske har du i mange år haft hovedet begravet i universitetsbøger, hvor du har opnået evnen til at analysere og systematisere store mængde data.

Opgaverne hos det danske politi bliver stadig mere komplicerede og omfattende, og politiet har brug for flere hurtige øjne og skarpe hoveder.

Politiet er nemlig på udkig efter 25 analytikere til større og komplicerede efterforskninger, oplyser Flemming Madsen, politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Øst.

Særlig Efterforskning Øst og Vest er politiets særlige enheder mod organiseret kriminalitet.

- Vi kan helt tydeligt se på kriminalitetsudviklingen, at det bliver mere kompliceret. Vi oplever meget mere cyberkriminalitet, og eksempelvis ser vi også, at narkokriminalitet bliver organiseret på nettet.

- Vi har derfor brug for folk, der kan håndtere store mængde data, og som er særligt god til at søge på nettet og finde oplysninger. Og her mener vi længere end Google-søgninger, siger Flemming Madsen.

Østafdelingen skal hyre 15, mens vestafdelingen i Aarhus skal ansætte 10 nye analytikere.

- Analytikerne sidder med resten af vores efterforskningshold og vil fungere som en integreret del af teamet, siger politiinspektøren.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx