Af Marc Nicholas Thygesen - 05/03-15 13:32; Opdateret: 05/03-15 14:06

It-konsulent fik nok: Truede imam og PET på livetIt-konsulent fik nok: Truede imam og PET på livet

Man kan sige sig selv, at politiet vil reagere på dødstrusler, siger dommer om it-konsulents mail til PET.

storybild

(Billede: Polfoto/CHRISTENSEN MATHIAS)

En 33-årig it-konsulent idømmes ved Retten på Frederiksberg tre måneders betinget fængsel for at have tilskyndet til en forbrydelse og for trusler på livet mod blandt andre en imam og politiet.

LÆS OGSÅ: Regeringen mangler penge til terrorpakke

Anklagemyndigheden havde krævet tre måneders ubetinget fængsel, men grundet mandens gode private forhold - han har blandt andet et lille barn - vælger retten at gøre dommen betinget.

I stedet for ubetinget fængsel får manden 60 timers samfundstjeneste.

LÆS OGSÅ: Forsvaret mister også håndgranater og detonatorer

Den 33-årige mand erkendte torsdag i retten, at han i september sidste år i forbindelse med sit arbejde brugte en computer tilhørende Odsherred Teater til at sende en mail til PET og Ekstra Bladet.

Heri truede han blandt andet med at likvidere en imam fra den omstridte Grimhøjmoské i Brabrand.

- Den imam, der har udtalt sig om IS ude i Grimhøj-moskeen: Fjern ham inden søndag den 7/9 2014, ellers fjerner vi ham. Alle salafister og jihadister, der støtter IS, vil fra i dag være lovløse, skrev it-konsulenten blandt andet.

LÆS OGSÅ: Regering vil styrke PET og politiets overvågning

Han skrev desuden om en "åben jagtsæson" på jihadister og om en såkaldt "Operation Affaldskværn", der inden længe ville blive iværksat.

- Vi kan aftale, at I sender et signal i pressen en af de næste par dage, og hvis ikke dette sker, mobiliserer vi tropperne og starter OPERATION AFFALDSKVÆRN", skrev den dømte.

- I skal vælge side nu, og I skal vælge rigtigt. Hvis I sammenslutter jer med de fremmedfjendske racistiske salafister, kommer I til at få samme behandling, som de modtager, lød det desuden truende mod PET.

Det fik politiet til at iværksætte en større operation, hvor blandt andre en medarbejder på Odsherred Teater blev anholdt, inden man fandt frem til den egentlige gerningsmand.

- Man burde kunne sige sig selv, at politiet ville reagere på sådan noget her. Det er i den grad udansk at udtrykke sin utilfredshed med noget ved at true nogen på livet, sagde retsformand Ulla Otken under domsafsigelsen.

- Vi giver dig en betinget dom blandt andet på grund af dine personlige betingelser.

Den dømte it-konsulent, der mistede sit job på grund af sagen, har valgt at modtage dommen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx