Af - 10/03-17 10:14; Opdateret: 10/03-17 14:03

Rikke udstillede blotter og fik en bøde: Nu er der faldet domRikke udstillede blotter og fik en bøde: Nu er der faldet dom

En mor fra Vordingborg skal ikke betale 5000 kroner i bøde for overtrædelse af Persondataloven. Det har retten i Nykøbing Falster slået fast her til formiddag, skriver DR Sjælland.

Rikke Andersen var idømt en bøde for at offentliggøre et foto af mand, der blottede sig for hendes 10-årige datter. Men hun nægtede betale bøden, fordi hun fandt det principielt forkert, at hun skulle betale en større bøde end blotteren.

I august sidste år blottede manden sig flere gange for Rikke Andersens 10-årige datter. Det blev filmet på en dagligvareforretnings videoovervågning udendørs.

Rikke Andersen offentliggjorde efterfølgende et billede af manden på sin facebookprofil - uden at fortælle, hvorfor hun efterlyste ham - og det førte til, at to taxachauffører greb til en civil anholdelse af manden.

Blotteren fik efterfølgende en bøde på 2500 kroner, mens Rikke Andersen fik en bødestraf på 5000 kroner for uretmæssigt at have offentliggjort overvågningsbilledet.

Til daglig bor Rikke Andersen i Vordingborg med sin mand og sine to børn. Og på hjemmefronten har der været fuld opbakning.

»Min mand har bakket mig op hele vejen,« siger hun.

LÆS OGSÅ: Pape vil se nærmere på straf efter høj bøde i blotter-sag

LÆS OGSÅ: Rikke delte billlede af blotter: Nu skal hun betale bøde på 5000 kroner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx