Af - 26/03-14 11:10; Opdateret: 26/03-14 17:02

Det er bakterier, der gør chokoladen sundDet er bakterier, der gør chokoladen sund

Amerikanske forskere har nu afsløret, hvad det er som gør, at chokolade hjælper os til at undgå at blive alvorligt syge.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Forskere har længe sagt, at mørk chokolade er sundt. Hvorfor har været usikkert. Men amerikanske forskere mener nu, at de har fundet forklaringen:

Ifølge et nyt studie fra forskere ved Lousiana Universitetet i USA, er det nemlig bakterier i maven, som er årsag til kakaoens sundhedsfremmende virkninger:

- De gode mikrober, vi har i maven, for eksempel probioticbakterierne Bifido og Lactic, holder en fest på kakaofibre. Når du spiser mørk chokolade vokser probiotic-bakterierne og producerer flere antiinflammatoriske stoffer, forklarer Maria Moore, Louisiana Universitetet til Confetionerynews.com.

Er mørk chokolade i pilleform den nye kur?
Er mørk chokolade i pilleform den nye kur?

Men kakaofibrene får ikke blot de sunde bakterier til at trives, fortæller forskningsleder, John Finley. Kakaoen mindsker også mavens indhold af sundhedstruende bakteriers vækst:

Slanke københavner-piger spiser mest chokolade
Slanke københavner-piger spiser mest chokolade

- Samtidigt med at man fordøjer probiotic, stiger mængden af de gode bakterier og udkonkurrerer alle slags uønskede mikrober i tarmen. Når probioticbakterierne optages i kroppen mindsker de inflammationer i kredsløbet og reducerer langtidsrisikoen for blodpropper, forklarer forskningslederen.

6-årig bortvist fra skole på grund af ostekiks
6-årig bortvist fra skole på grund af ostekiks

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx