Af - 12/01-16 07:50

Minus 15 grader og sne i denne uge: Her falder der mestMinus 15 grader og sne i denne uge: Her falder der mest

Det er de sydlige og vestlige dele af landet, som kan se frem til mest sne, når Danmark i denne uge bliver ramt af tocifrede minusgrader.

Bildstrecke im Grossformat »

Frem med lufferne og de varme støvler - nu kommer de alvorlige minusgrader.

Meteorologer har siden sidste uge vidst, at landet i denne uge ville blive ramt af meget koldt vejr. Temperaturerne falder hele ugen igennem og i weekenden helt ned til minus 10 og 15 grader.

Kulden afhænger blandt andet af, hvor meget sne der ligger på jorden, og det er den sydlige og vestlige del af landet, som får mest, fortæller vagtchef hos DMI, Frank Nielsen.

- Det bliver vestjylland og sønderjylland, hvor der kommer til at falde mest sne. I de første par dage kan det måske komme som regn, men når vi kommer længere hen på ugen - torsdag, fredag lørdag - er det blevet så koldt, at det vil falde som sne, siger vagtchefen.

Bidende kulde lægger sig over Danmark i løbet af ugen
Bidende kulde lægger sig over Danmark i løbet af ugen

Ifølge DMI's prognoser står der til at komme fem centimeter sne, men der kan lokalt komme endnu flere centimeter også andre steder i landet. Og når sneen ligger på jorden og himlen er klar, bliver det ekstra koldt.

- Der bliver de her 5-10 graders frost gennem hele ugen flere steder i landet, hvor der ved kystområderne nok ikke bliver lige så koldt. Men hvis der ligger sne, og der er stjerneklart vil vi se temperaturer helt ned til 15 minus grader blandt andet sidst på ugen, i weekenden og natten til mandag, siger Frank Nielsen.

En kold fornøjelse: Her er 6 smukke is-hoteller
En kold fornøjelse: Her er 6 smukke is-hoteller

Kulden fortsætter
Vi kan godt forberede os på kulden, da den lige nu ser ud til at fortsætte ind i næste uge også. Fra midten af ugen ser det dog ud til, at vi får varmere luft ind fra syd.

- Det fortsætter også de første dage i næste uge, hvorefter vi vil se et vejrskifte og få vind ind fra sydvest. Det er usikkert, hvornår det her skifte kommer, men det ser ud til at blive midt i næste uge - i hvert fald mellem tirsdag og fredag, siger vagtchefen.

LÆS OGSÅ: Lego stormer ind på global brand-hitliste

LÆS OGSÅ: LISTE: Nemt ved at blive stresset? Tag ikke disse 29 jobs!

LÆS OGSÅ: Pas på glatte veje: Skolebus og bil kørt sammen

LÆS OGSÅ: DM i gløgg og 'badass' ski-event: Her er fem ting til weekenden i København

LÆS OGSÅ: Klar på skiferie? Her er 5 alternative destinationer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx