Af - 11/04-17 07:58

Erfaren retsmediciner: Derfor er der håb om at finde Emilies morderErfaren retsmediciner: Derfor er der håb om at finde Emilies morder

Emilie Mengs morder jages på højtryk. Søndag blev Korsør Station spærret af som led i efterforskningen

Bildstrecke im Grossformat »

Det uhyggelige drab på den 17-årige Korsør-pige Emilie Meng, som forsvandt sporløst natten til den 10. juli i fjor og hvis lig fem en halv måned senere blev fundet i en tørvesø ved Borup på Midtsjælland, efterforskes stadig intenst af Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

I de tidlige morgentimer søndag blev Korsør Station midlertidigt spærret af i forbindelse med den fortsatte efterforskning. Ligesom en lang række andre oplysninger og mulige spor løbende bliver undersøgt og efterprøvet.

»Vi arbejder på højtryk, og vi er mange folk i gang. Den her sag fylder rigtig meget. Vi får stadig henvendelser fra offentligheden og er nu oppe på omkring 700. Og vi er fortsat meget interesserede i at høre fra folk, som kan ligge inde med oplysninger. Alt bliver tjekket grundigt, og alle nye henvendelser bliver holdt op imod den efterforskning, vi i forvejen arbejder med,« siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han tilføjer, at der bl.a. fortsat undersøges og sammenlignes teleoplysninger fra omkring det tidspunkt, Emilie Meng forsvandt. Og at der endnu ikke er kommet endeligt resultat af de retskemiske undersøgelser i sagen.

»Vi har stadig masser at arbejde med. Absolut,« siger han.

Netop de retskemiske undersøgelser kan i sidste ende vise sig at være den brik, der får et meget stort og kompliceret puslespil til at hænge sammen. Det nok bedst kendte eksempel på dét herhjemme er i sagen om ”Amagermanden”, der blev fældet af DNA.

Peter Thiis Knudsen, vicestatsobducent og tilknyttet Retsmedicinsk Institut i Odense, er ikke involveret i Emilie Meng-sagen. Han undrer sig dog på ingen måde over, at der endnu ikke foreligger et resultat af retskemikernes arbejde i laboratoriet:

»De retskemiske undersøgelser kan tage meget lang tid. Jeg ved fra andre sager, at politiet har en deadline fra os på 55 dage. Men det er ikke usædvanligt, at der i en så kompliceret sag som denne ikke er en afslutning efter tre-fire måneder. Det gør det meget vanskeligt, når et lig har ligget i vand gennem længere tid. Tiden er en faktor, og hvis der også er andet materiale, der skal sammenlignes med, vil det tage ekstra tid. Men sådan nogen som os gør, hvad vi kan, og engang imellem snyder vi de mordere, som ellers har troet, de er på sikker grund. Så der er stadig håb forude,« siger Peter Thiis Knudsen, som udtaler sig generelt.

I drabssager er den rutinemæssige fremgangsmåde på Retsmedicinsk Institut, at liget som det første bliver CT-scannet. Derefter vil der være en udvendig undersøgelse af kroppen for spor og eventuelt af tøjet, hvis der er noget.

Der bliver bl.a. også lavet undersøgelse af eventuel alkohol og stoffer i blodet, retskemisk undersøgelse og DNA-bestemmelse.

»Det vil være rutinen. Men alt afhængig af sagen kan der så dertil være nogle særlige omstændigheder, der også skal tages hensyn til,« siger Peter Thiis Knudsen.

LÆS OGSÅ: Politi afspærrer station: Ny efterforskning i Emilie Meng-sagen

LÆS OGSÅ: Emilie Mengs mor har sat huset til salg: - Kan forestille mig, det er svært at bo der

LÆS OGSÅ: Emilie Mengs familie lider: 'Frustrationen er meget, meget stor nu'

LÆS OGSÅ: Emilie Mengs præst taler ud: - Det var atypisk - meget atypisk

LÆS OGSÅ: Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'

LÆS OGSÅ: Emilie Mengs familie laver smuk gestus: Forærer dusøren væk

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 spørgsmål du altid har haft lyst...
bt.dk
Youtube-stjerne hævdede, at vegansk...
bt.dk
Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
Bør man tage folien af smøreost og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx