Konfirmander på Blå Mandag: Det gør vi med alle vores pengeKonfirmander på Blå Mandag: Det gør vi med alle vores penge

København og Aarhus var fyldt med unge konfirmander på Blå Mandag, der var afsted for at have det sjovt - ikke for at bruge en masse penge.

Bildstrecke im Grossformat »

Nyt tøj, nye sko, nye mobil. Nyt, nyt, nyt.

Blå Mandag er kendt for at være dagen, hvor 7. eller 8. klasses elever skal bruge løs af deres konfirmationspenge. Men det var langt fra tilfældet for de unge mennesker, metroxpress mødte på Strøget og i Tivoli i København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

For dem handlede dagen om at have det sjovt og være sammen med sine klassekammerater - de beholder med andre ord størstedelen af pengene i lommen på Blå Mandag.

- Jeg vil gerne i H&M, men ellers har vi ikke tænkt os at shoppe særlig meget. Det, vi har glædet os mest til, er at komme i Tivoli, siger Shanne Rosenberg på 14 år fra Fladsåskolen, da metroxpress møder hende og tre klassekammerater i Pieces på Strøget.

De har hver især omkring 500 til 600 kroner med til Blå Mandag, hvor de har fået nogle timer på strøget, inden de skal mødes med resten af klassen på Rådhuspladsen og derefter i Tivoli.

Smarte konfirmander: Sådan vil vi snyde lommetyven
Smarte konfirmander: Sådan vil vi snyde lommetyven

Michelle Nørmark og Sofie Pedersen fra Søborg Privatskole har heller ingen planer om at bruge deres Blå Mandag på at shoppe. Deres dag skal gå med at være i Tivoli og derefter skal de ud at bowle. Men det betyder ikke, at konfirmationspengene ikke skal bruges.

- Jeg skal ud at bruge mine konfirmationspenge på lørdag, fortæller Sofie Pedersen.

I Aarhus er tendensen den samme. Selv om Bruuns Galleri er proppet med unge konfirmander, så er deres hænder ikke proppet med bæreposer fyldt med nye ting og sager.

Dem, som metroxpress snakker med, glæder sig mere til at komme i Tivoli Friheden, så vi tog et smut derned for at se, om pengene røg op af lommen der.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Her var der lidt mere held i sprøjten, men det var stadig i de små beløb, hvis man tænker på, hvor meget den gennemsnitlige konfirmand får i gaver.

Et par drenge havde brugt 40 kroner på at vinde en kæmpe bamse, og ved en spillemaskine stod fire andre drenge og gjorde et hæderligt forsøg på at øge deres formue.

- Vi har vel smidt 100 kroner i hver, siger 14-årige Emil Lund, mens hans jævnaldrende kammerat Tobias Christensen forklarer, at Blå Mandag for dem ikke handler om at bruge penge.

- Det handler mere om at hygge med vennerne og udnytte, at vi har fri fra skole.

Derfor hedder det 'blå mandag'
Derfor hedder det 'blå mandag'

At de unge konfirmander hellere vil opleve noget end at bruge penge på Blå Mandag kommer i takt med, at de unge i dag allerede er vant til at købe tøj på nettet og i butikker.

- Det er ikke sådan i dag, at konfirmationerne står for første gang med penge i pungen, der brænder i lommen på dem, , siger Jens-Ole Jensen leder af forskningscentret VIA Børn & Unges Kultur.

- De har erfaring med at være forbrugere, og er mere reflekteret, så der skal et større kick til, det er ikke nok med en gåtur i Vejle eller Aarhus, nu skal man til New York eller London, hvis man skal shoppe, siger han.

Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere
Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere

LÆS OGSÅ: Medina fortæller: Sådan knuste hun en drengs hjerte første gang

LÆS OGSÅ: Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det

LÆS OGSÅ: Amerikansk magasin hylder dansk by: Flyt dig, København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx