Af Ritzau - 19/03-16 04:16; Opdateret: 19/03-16 08:25

DF vil nægte humanitært ophold til afviste asylansøgereDF vil nægte humanitært ophold til afviste asylansøgere

Humanitær opholdstilladelse til afviste asylansøgere er et hul i lovgivningen, mener Martin Henriksen.

storybild

Der skal kastes et kritisk blik på, om afviste asylansøgere skal have mulighed for at få humanitært ophold på grund af dårligt helbred, mener Martin Henriksen (DF). (Billede: Free/Skafte Rumle)

Det kan blive nødvendigt at nægte afviste asylansøgere humanitær opholdstilladelse, uanset hvordan deres helbredstilstand udvikler sig.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, ovenpå nyheden om at en gruppe afviste asylansøgere nægter at rejse hjem, men hellere vil tilbringe livet i et dansk asylcenter.

- Vi ser ingen grund til, at man begynder at tildele folk humanitær opholdstilladelse, når de har fået afslag på asyl. Det er et hul i lovgivningen. Det er en vej frem, hvis man ønsker at blive i Danmark, siger han.

LÆS OGSÅ: V frygter at grænselukning vil dræne landet for politi

Danmark kan sjældent tvangshjemsende afviste asylansøgere til lande, som Danmark ikke har en samarbejdsaftale med. Blandt andet derfor har 106 afviste asylansøgere været i Danmark i mindst fem år, siden de fik afslag på deres asylansøgning.

Det har fået Enhedslisten til at foreslå at give nogle afviste asylansøgere opholdstilladelse for at undgå, at deres helbred forværres, mens de sidder i asylcentret.

- Vi risikerer, som vi før har set med irakerne, at folk bliver så syge af ventetiden, at de ender med at få tildelt en humanitær opholdstilladelse, siger Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl til Løkke: Luk grænsen nu!

LÆS OGSÅ: Fri adgang for tyrkere kan give asylproblemer i Danmark

Men ifølge Dansk Folkeparti bør man overveje at fjerne den mulighed.

- Vi ser gerne, at man kigger kritisk på, om der foregår snyd med de gældende regler. Hvis der foregår snyd på det her område, så vil det være helt oplagt, at den mulighed bliver helt lukket, siger Martin Henriksen.

- Det kan jo heller ikke udelukkes, at der er nogle, der ønsker at manipulere systemet og gøre sig mere syge, end de egentlig er, fordi så er der mulighed for at blive i Danmark.

Partiet vil derudover kigge på, om der skal skæres i ulandsbistanden til de lande, der ikke vil tage imod de af deres statsborgere, som har fået afslag på en asylansøgning i Danmark.

LÆS OGSÅ: Flygtninge fanget i ingenmandsland mellem Makedonien og Serbien

LÆS OGSÅ: Balkanlande blokerer vejen for migranter og flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx