10/09-13 06:51; Opdateret: 10/09-13 07:45

Drab på familiefar på Café Louise skal afgøres i rettenDrab på familiefar på Café Louise skal afgøres i retten

Familiefaren William Qurshie måtte lade livet efter knivstik på Café Louise. De tiltalte nægter sig skyldige.

storybild

(Billede: Arkivfoto)

Hvad der udløste et knivstik i hjertet på den 38-årige familiefar William Qurshie fra Ghana en tidlig september morgen på Café Louise i København, skal retten nu finde ud af.

Retssagen indledes tirsdag, hvor en 28-årig og en 29-årig mand er tiltalt for drab samt drabsforsøg på fire personer i september sidste år.

Læs også: 28-årig udleveret fra Libanon for Café Louise-drab

Desuden er den 29-åriges storebror på 32 år tiltalt for to drabsforsøg samt grov vold i forbindelse med slagsmålet, der udviklede sig til et knivstikkeri. Der blev både brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

Den 28-årige erkender at han har haft en kniv på sig, men nægter anklagen om drabsforsøg, samtidig nægter han også grov vold og drabsforsøg. Den 29-årige nægter at have planlagt drab, mens hans storebror nægter alle anklagerne.

Læs også: Nægter sig skyldig i blodbadet på Café-Louise

- Han erkender at have haft en kniv og udført grov vold, men nægter at det har været med forsæt til at dræbe, siger den 29-åriges forsvarer, Michael Juul Eriksen, til Ritzau.

Det har tidligere været opfattelsen, at William Qurshie selv var indblandet i slagsmålet, men overvågningsvideo viser, at han var på vej hjem fra værtshuset, da han blev stukket ned.

Læs også: Familiefar med øl og cykel i hånden stukket i hjertet

- Man kan se, at han bliver stukket, da han taber sin cykel og øl og vakler ud på kørebanen, fortalte senioranklager Helle Sørensen ved et grundlovsforhør i Dommervagten.

Sagen har været længe undervejs, da politiet først skulle få den 29-årige tiltalte hentet til Danmark fra Libanon.

Politiet mener, at han er flygtet til Libanon kort tid efter slagsmålet på Café Louise.

Hændelsen på Café Louise i september står ikke alene. Tilbage i 2006 affyrede en mand skud mod nogle af gæsterne på værtshuset, og det resulterede i, at en person blev ramt i hovedet og døde.

Flere af naboerne har fået nok af værtshuset, da de mener, at det sætter et negativt præg på området. De har oprettet en gruppe ved navn "Luk Café Louise" på Facebook.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx