Af - 17/04-14 12:42

Forældres bøn: Hjælp vores lille Oscar til læger i udlandetForældres bøn: Hjælp vores lille Oscar til læger i udlandet

Oscar har været syg siden han kom til verden for halvandet år siden. Rigshospitalets læger har opgivet at finde ud af hvorfor. Nu beder hans forældre danskerne om hjælp

storybild

Halvandet år gamle Oscar og hans familie beder nu danskerne om hjælp.

18 måneder gamle Oscar har været lungesyg siden han var 36 timer gammel, og så sent som i går var han igen på sygehuset på grund af utilpashed, feber, bleghed og vejrtrækningsbesvær. Og som så ofte før, lød svaret til hans bange forældre, Chano Henningsen og Nicca Tambour: 'Det er vist bare en virus.

- Lægerne siger hele tiden, at han nok skal få det bedre, selv om han endnu ikke har fået nogen diagnose på sin sygdom, og selv om han bliver mere og mere syg. Vi har bedt både hospitalet og Sundhedsstyrelsen om ikke han kan få lov til at blive undersøgt i udlandet for på den måde at få en diagnose, men vi har fået afslag, forklarer Nicca Tambour om sit forsøg på at få hjælp til at opsøge udenlandsk lægehjælp via Facebook og kampagnen, ' Hjælp Oscar til behandling i udlandet'.

Halvandet år gamle Oscar har det seneste halve år kun fået det værre og værre med et stigende behov for blandt andet hormonbehandling, smertestillende mediciner og antibiotika ifølge Nicca Tambour, som nu har taget sagen i egen hånd efter at Rigshospitalets læger har smidt håndklædet i ringen.

- Selv om Oscar har haft 22 lungebetændelser og en masse virusangreb, har de nu opgivet at finde en diagnose og nøjes med at symptombehandle med antibiotikakure, men han bliver syg igen så snart kurene er slut og lever derfor nu isoleret 90 procent af tiden.

Oscars forældre har i løbet af de seneste tre dage modtaget cirka 40.000 kroner fra især venner og bekendte, men også ukendte donorer. Målet er 100.000 kroner

- Alle notater skal oversættes til engelsk, hans journal er på 250 sider, vi skal betale læger i udlandet, rejse frem og tilbage, og det har vi desværre slet, slet ikke råd til selv, så vi håber og beder til at flere vil hjælpe os, så vi kan få vished om hans sygdom.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx