Af Marc Nicholas Thygesen - 19/08-15 15:06; Opdateret: 19/08-15 15:33

WWF: Regeringen lægger sig i klima-hængekøjenWWF: Regeringen lægger sig i klima-hængekøjen

Regeringens lavere klimamål svarer til op mod to millioner tons ekstra CO2-udledning om året, siger WWF.

storybild

Lars Chr. Lilleholt er tilfreds med en reduktion på 37 procent (Billede: Folketinget)

Når klimaminister Lars Chr. Lilleholt stiller sig tilfreds med at nå en reduktion i CO2 på 40 procent i 2020, så svarer det til en ambition om at lægge sig godt til rette i hængekøjen.

K spænder ben for Venstre-ønske om Lomborg på finanslov
K spænder ben for Venstre-ønske om Lomborg på finanslov

Det påpeger klimachef i WWF Verdensnaturfonden John Nordbo.

- Med de aftaler, der allerede er indgået, og som derfor bare skal følges til dørs, så vil man nå en CO2-reduktion på 37 procent i 2020, som jeg kan forstå, at ministeren er tilfreds med, siger han.

- Så på den måde er det jo en slags hængekøje, for man behøver sådan set ikke gøre ret meget mere, siger han.

Puha! DMI aflyser snarlig istid
Puha! DMI aflyser snarlig istid

Målet om de 40 procents reduktion i Danmarks CO2-udledning er målt fra året 1990. Ifølge de seneste tal fra Energistyrelsen var man i 2013 oppe på 30 procents reduktion, men dertil kommer så aftaler, der skal øge reduktionen yderligere frem mod 2020, påpeger John Nordbo.

- Hvis du omregner forskellen på 37 procents reduktion og 40 procents reduktion, så taler vi noget i omegnen af halvanden til to millioner tons mere CO2 om året. Og vi sender et helt forkert signal til omverdenen, siger han.

- Og det er bestemt ikke en håndsrækning til dansk erhvervsliv. Danmark er det land i verden, der har flest beskæftigede med at producere løsninger på klimaproblemer, siger han

Målet om at reducere CO2-udslippet med 40 procent stammer fra en aftale mellem den daværende SR-regering samt SF og Enhedslisten. Og nok så væsentligt: De Konservative.

Lykketoft: Epokegørende aftale om udviklingsmål
Lykketoft: Epokegørende aftale om udviklingsmål

Venstre er med andre ord ikke med i aftalen, og det gør, at De Konservative er afgørende for, om Venstre-regeringen kan komme igennem med sit ønske. Og WWF opfordrer De Konservative til at holde sig til aftalen.

- Jeg kan kun opfordre De Konservative til at holde fast i den aftale de indgik med den tidligere regering om at reducere med 40 procent, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx